Carbonara-ish
Inte mycket drar igång så heta diskussioner i olika matforum som vad en äkta spagetti carbonara ska innehålla. Min variant lever inte upp till äkthetskraven, men lika glad är jag för det. Den är nämligen supergod!
Tillagningstid | 20 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 1-2 st gul lök
- 2 stora klyftor vitlök
- 2 paket bacon
- 3 ägg
- 3 msk grädde (jag hade 36-procentig)
- 3-4 dl parmesanost (färsk, finriven)
- svartpeppar
- 4 portioner spagetti
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Hacka lök och vitlök och skär eller klipp baconet i bitar.
- Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen.
- Stek baconet i 2-3 minuter. Tillsätt sedan lök och vitlök och stek tills löken mjuknat.
- Vispa ihop ägg och grädde och rör ner hälften av parmesanosten.
- Låt pastan rinna av och blanda ihop den med äggblandningen. Låt inte pastan stå på en varm platta när du gör det här, då finns risk att ägget koagulerar. Rör runt en stund så att all pasta är så där härligt krämig. Vänd ner bacon och lök.
- Servera med resten av parmesanosten, nymalen svartpeppar och en god tomatsallad.