Pankopanerad halloumiburgare med citrondressing
Frasig salt halloumi, en stark och syrlig hamburgerdressing, len och mild avokado och soltorkade tomater. Köttfri deluxe-vardagsmat!
Tillagningstid | 20 minuter |
Portioner |
burgare
|
Ingredienser
Dressingen
- 2 dl creme fraiche (valfri fetthalt, jag hade lätt)
- 1 msk dijonsenap
- 0,5 citron (saft och rivet skal)
- 1 klyfta vitlök (pressad)
- 1 krm tabasco
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Till servering
- 3 hamburgerbröd
- 1 avokado (i skivor)
- 3 salladsblad
- 1 tomater (i skivor)
- 2 msk soltorkade tomater (strimlade)
- 1 rödlök (i tunna ringar)
Ingredienser
Dressingen
Till servering
|
|
Instruktioner
- Blanda ihop alla ingredienser till dressingen i en skål.
- Skär halloumin i ca 0,5 cm tjocka skivor.
- Vispa upp ägget i en djup tallrik. Vänd halloumiskivorna först i ägg och sedan i panko.
- Stek halloumin i smör och olivolja tills pankon fått färg och blivit krispig, ett par minuter på varje sida. Dra ett par tag med svartpepparkvarnen över det hela.
- Montera burgarna med rikligt med dressing, halloumin, soltorkad tomat och grönsaker. Hugg in!