Köttfärs,  Pasta

Albondingas – spanska köttbullar

AlbondingasHär kommer ett recept i avdelningen sjukt gott. Riktigt smakrika köttbullar i en kryddig tomatsås som är så där precis på gränsen till att man börjar svettas på näsan. Köttbullarna passar fint att äta som tapas, men lika bra som huvudrätt tillsammans med pasta. Inspiration till den här rätten hittade jag på Tasteline, där de heter Annikas albondingas, men min vana trogen har jag gjort om receptet en del. Här kommer min version.

Skriv ut recept
Albondingas - spanska köttbullar
Albondingas
Maträtt Huvudrätt
Kök Spanskt
Tillagningstid 40 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Köttbullarna
Tomatsåsen
Maträtt Huvudrätt
Kök Spanskt
Tillagningstid 40 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Köttbullarna
Tomatsåsen
Albondingas
Instruktioner
  1. Hacka den gula och röda löken fint och riv parmesanosten. Blanda ihop alla ingredienser till köttbullarna och rulla till bullar. Stek dem i smör i stekpanna så att de får lite färg runtom.
  2. Häll krossade tomater, vatten, tomatpuré, sambal oelek och smulad buljongtärning över köttbullarna i pannan. Rör om och låt det puttra i cirka 10 minuter.
  3. Tillsätt salt, svartpeppar, curry, cayennepeppar, pressad vitlök, honung, sherry och basilikan. Rör om och låt det puttra i 10 minuter till. Koka pasta under tiden om du ska servera det till.
  4. Rör till sist ner grädden i tomatsåsen och låt den puttra på svag värme i ett par minuter till. Ät och njut! Om det mot förmodan blir något över så har du en grym matlåda till morgondagen.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *