Köttfärs,  Mackor

Varm köttbullemacka med pesto och mozzarella

Varm köttbullemacka med pesto och mozzarellaKöttbullar kan användas till mycket. De här fläskfärsbullarna är kryddiga och goda, inte minst på ett grillat pestotäckt bröd och gratinerade med buffelmozzarella.

Inspiration till receptet hittade jag hos tastebylouise.com, men jag tog lite genvägar och använde mig av köpt pesto och det italienska lantbröd som min butik hade hemma. I originalreceptet används focaccia.

Skriv ut recept
Varm köttbullemacka med pesto och mozzarella
Varm köttbullemacka med pesto och mozzarella
Maträtt Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner
mackor
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner
mackor
Ingredienser
Varm köttbullemacka med pesto och mozzarella
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär chili och vitlök i mindre bitar och mixa tillsammans med rödvinsvinäger, honung och vatten (tex med stavmixer). Häll vätskan i en bunke och blanda med fläskfärs, ströbröd och salt.
  3. Smörj en plåt eller ugnsform med olivolja. Rulla ganska stora köttbullar (ungefär som golfbollar) och lägg på plåten. Stek köttbullarna mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
  4. Grilla brödskivorna i grillpanna med olivolja så att de får fin yta på båda sidor. Bred pesto på brödskivorna och lägg tre köttbullar på varje macka. Toppa med bitar av mozzarella och gratinera i ugnen tills osten smält helt, cirka 10 minuter. Toppa med lite mer pesto och nymalen svartpeppar och servera tillsammans med en god sallad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *