Tortellini med tomatpesto
Oj vad det här var gott, och dessutom klart på 20 minuter! Perfekt comfort food en trött vardag. Vill man göra den köttfri så är det bara att skippa bacon.
Tillagningstid | 20 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 200 g champinjoner (färska)
- smör (till stekning)
- salt
- svartpeppar
- 1 paket bacon
- 1 paket tortellini (färsk, gärna med basilika- eller pestofyllning)
- 1 dl tomatpesto
- 2 dl creme fraiche (jag hade 15-procentig)
- 1 dl grädde (jag hade 36-procentig)
- 1 msk grönsaksfond
- timjan (färsk)
- parmesanost (färsk, grovriven)
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Ansa champinjonerna och dela dem i bitar. Stek i smör och krydda med salt och peppar. Ställ svampen åt sidan.
- Skär eller klipp baconet i bitar och stek det riktigt knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper för att bli av med överflödigt fett.
- Koka den färska tortellinin enligt anvisningar på förpackningen.
- Värm tomatpesto, creme fraiche, grädde och grönsaksfond i en kastrull. Häll såsen över den avrunna tortellinin och blanda om. Toppa med bacon och stekt svamp, grovriven parmesanost och lite hackad färsk timjan. Njut! En tomatsallad är gott till.