-
Grymma köttfria burgare med dillpicklad gurka, kalasgod hamburgerdressing och karamelliserad lök
Med formbar färs går det att göra riktigt goda burgare utan kött. Hemligheten ligger i god kryddning och goda tillbehör. Jag hade ganska små hembakade hamburgerbröd i frysen och gjorde därför små burgare. Två var blev perfekt.
-
Veckosallad
Ett perfekt alternativ när du tröttnat på den klassiska "sallad-, tomat- och gurksalladen" till maten. Den här är gjord på grönsaker som håller sig fräscha länge och håller sig upp till en vecka i kylskåp.
-
Cobbsallad med kyckling
En härlig sallad som man blir riktigt mätt av. Jag tycker att den är lika god som den mer kända storasystern caesarsallad.
-
Ugnsrostade rotfrukter med rosmarin och ljuvlig dragonsås
Så enkelt och så gott! Jag använde bara morötter och potatis den här gången, men vill man lägga till exempelvis palsternacka eller rödbetor så fungerar det utmärkt. Det viktiga är såsen - den är ljuvlig!
-
Kryddig räkgryta med limeaioli
Snabblagat och med lite hetta - perfekt i sommarvärmen! Jag gjorde det riktigt lätt för mig och köpte skalade räkor. Just de handskalade i lake tycker jag fungerar bra i grytor, de maskinskalade smakar däremot ingenting. Men om du har ork så gör du såklart på färska räkor.
-
Capricciosa med pizzasallad
Att baka egen pizza är så värt det! Jag tycker att en hemgjord pizza slår kvarterskrogens alla dagar i veckan. Här kommer recept på en klassiker, en capricciosa kompletterad med lökringar och en traditionell vitkålssallad.
-
Banh mi – härlig vietnamesisk street food
Vid första anblicken låter den här mackan kanske lite märklig. Men sammantaget ger ingredienser som leverpastej, srirachasås, majonnäs, picklade grönsaker och kryddig fläskkarré en superbaguette som kanske kan vara världens godaste.
-
Krämig pasta med kräftstjärtar, champinjoner och örter
Den här pastan är en riktig fempoängare, som dessutom går fort att svänga ihop. Ät den med lite goda blandade salladsblad och grovriven parmesan och du har en lyxig middag som passar både en grå vardag och som helgmys.
-
Hemgjord aioli
Att göra egen aioli är inte alls svårt, och tar bara typ 5 minuter. Jag blandar ut min med creme fraiche eftersom jag helt enkelt tycker att den blir godare så. Ett måste till fiskgryta!