Wok med kyckling, grönsaker och nudlar
En snabblagad kycklingwok är aldrig fel. Man kan använda de grönsaker man gillar och har hemma. I min variant blev det paprika, morötter och spetskål. För lite extra crunch toppade jag med nötter och salladslök.
Couscoussallad med en massa godsaker
Åh vad gott det här blev! Jag passade på att gallra i pallkragarna och rostade små morötter och polkabetor med harissa. De åkte sedan ner i en ljummen sallad med fullkornscouscous, mandel, granatäppelkärnor, avokado och halloumi. Servera gärna med en dipp gjord på kronärtskocka. Vackert, nyttigt och gott!
Fylld fläskfilé med basilikakräm och rostade grönsaker
En smidig och god middag där grönsaker och kött lagas samtidigt i ugnen. Fläskfilén som fylls med pesto, soltorkade tomater och västerbottenost och lindas in i bacon och blir saftig och fin.
Min godaste råkostsallad
I väntan på att mina egna grönsaker ska växa till sig har jag snöat in på råkostsallader av olika slag. Det här är den godaste jag har fått till hittills. Om du gillar lime, chili och nötter så kommer du att digga den här!
Nasi goreng med srirachakräm
Dagens middag blev så där alldeles särdeles god. En nasi goreng är ju en slags pyttipanna-variant, där man kan stoppa i lite vad man har hemma. Jag hade en bit kassler och edamamebönor att göra av med. Och eftersom jag är såsfantast fick det bli en kallsås till, smaksatt med favoriten srirachasås.
Rotfruktspytt med korv, ägg och senapskräm
Det här blev supergott i all sin enkelhet. En pytt på potatis, gulbetor, morötter och lök passade perfekt till stekt ägg och korv och en enkel och god senapskräm.
Veckosallad
Ett perfekt alternativ när du tröttnat på den klassiska "sallad-, tomat- och gurksalladen" till maten. Den här är gjord på grönsaker som håller sig fräscha länge och håller sig upp till en vecka i kylskåp.
Rustik rotfruktssallad med grym örtsås
I helgen blev jag ruskigt rotfruktssugen. Resultatet blev en sallad med rejäla bitar ugnsrostade rotsaker, halvtorkade tomater och fetaost toppad med en riktigt god ört- och vitlökssås.
Kyckling med julmustsås och rödkålssallad
Har du julrester kvar som du behöver göra av med? Här kan du få användning av rödkål och julmust utan att det smakar ett dugg juligt. Gott är det däremot!
Ljuvlig bolognese på högrev
Det här är nog den godaste pastarätt jag vet. Rustikt, mustigt och helt enkelt alldeles galet gott. Det krävs en hel del hackande, men när det väl är gjort så sköter bolognesen sig själv i grytan. Och resterna går inte av för hackor om det blir något över. Testa!