Macka med skagen och kallrökt lax
Skagenröra eller lax på mackan? Äsch, ta både och! Stek eller grilla brödet så har du en riktigt mumsig lunch eller middag på nolltid.
Tillagningstid | 15 minuter |
Portioner |
mackor
|
Ingredienser
- 280 g räkor (handskalade i lake, eller 500 g med skal)
- 2-3 msk creme fraiche
- 2-3 msk majonnäs (hemgjord eller Hellmans)
- 0,5 kruka färsk dill
- 0,5 rödlök
- 1 citron
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 4 skivor gott bröd
- smör (till stekning)
- salladsblad
- 4-8 skivor kallrökt lax
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Skala räkorna. Om du använder handskalade räkor på burk så låt dem rinna av ordentligt. Blanda ihop med creme fraiche och majonnäs. Testa gärna med de mindre mängderna först. Röran ska inte bli för rinnig.
- Hacka rödlök och dill och tillsätt till röran. Smaka av med rivet citronskal, lite citronsaft och salt och peppar.
- Stek brödet i smör ett par minuter på varje sida. Lägg på salladsblad, laxskivor och toppa med den härliga skagenröran.