Torsk

Pankopanerad torskfilé med krispig potatis och curryremoulad

Färsk torskfilé stekt krispig med panko, en krämig curryremoulad med kokt ägg och äpple och riktigt god ugnsstekt potatis.

Skriv ut recept
Pankopanerad torskfilé med krispig potatis och curryremoulad
Pankopanerad torsk med curryremoulad
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 40 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Frasig ugnspotatis
Curryremoulad
Pankopanerad torsk
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 40 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Frasig ugnspotatis
Curryremoulad
Pankopanerad torsk
Pankopanerad torsk med curryremoulad
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta potatisen men behåll gärna skalet på. Dela potatisarna i halvor eller kvartar beroende på hur stora de är. Koka lite lätt i cirka 5 minuter och låt dem sedan rinna av och svalna i ett durkslag i cirka 10 minuter.
  3. Smält smöret i en kastrull och tillsätt smulad hönsbuljong. Låt det puttra någon minut så att buljongen smälter.
  4. Lägg potatisen i en rymlig ugnsform och häll det smälta smöret över. Rör runt ordentligt och ställ in formen mitt i ugnen i 20-30 minuter. Rör om emellanåt. Potatisen ska få fin färg och bli härligt krispig.
  5. Dags att göra remouladen. Hacka äggen och äpplet och rör ihop med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar och ställ röran i kyl tills det är dags att äta.
  6. Salta torskfiléerna lätt. Ta fram två flata och en djup tallrik. Vispa ihop ägg och vatten i den djupa tallriken, häll vetemjöl på den ena flata tallriken och panko på den andra. Vänd torskfiléerna först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko. Stek dem sedan knapriga på medelvärme i lite smör och olja. De är genomstekta efter ett par minuters stekning på varje sida.
  7. Servera fisken med potatisen, remouladsåsen och goda salladsblad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *