Pankopanerad torskfilé med krispig potatis och curryremoulad
Färsk torskfilé stekt krispig med panko, en krämig curryremoulad med kokt ägg och äpple och riktigt god ugnsstekt potatis.
Tillagningstid | 40 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
Frasig ugnspotatis
- 10 potatisar (fasta, tex Amandine)
- 0,5 tärning hönsbuljong
- 75 g smör
Curryremoulad
- 2 ägg (kokta ca 8 minuter)
- 0,5 äpple
- 2 msk kapris
- 1 dl majonnäs
- 1 dl creme fraiche (valfri fetthalt)
- 1 tsk curry
- 2 msk gräslök (finhackad)
- 2 msk färsk dill (finhackad)
- salt
- svartpeppar
Ingredienser
Frasig ugnspotatis
Curryremoulad
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta potatisen men behåll gärna skalet på. Dela potatisarna i halvor eller kvartar beroende på hur stora de är. Koka lite lätt i cirka 5 minuter och låt dem sedan rinna av och svalna i ett durkslag i cirka 10 minuter.
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt smulad hönsbuljong. Låt det puttra någon minut så att buljongen smälter.
- Lägg potatisen i en rymlig ugnsform och häll det smälta smöret över. Rör runt ordentligt och ställ in formen mitt i ugnen i 20-30 minuter. Rör om emellanåt. Potatisen ska få fin färg och bli härligt krispig.
- Dags att göra remouladen. Hacka äggen och äpplet och rör ihop med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar och ställ röran i kyl tills det är dags att äta.
- Salta torskfiléerna lätt. Ta fram två flata och en djup tallrik. Vispa ihop ägg och vatten i den djupa tallriken, häll vetemjöl på den ena flata tallriken och panko på den andra. Vänd torskfiléerna först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko. Stek dem sedan knapriga på medelvärme i lite smör och olja. De är genomstekta efter ett par minuters stekning på varje sida.
- Servera fisken med potatisen, remouladsåsen och goda salladsblad.