Veckosallad
Ett perfekt alternativ när du tröttnat på den klassiska ”sallad-, tomat- och gurksalladen” till maten. Den här är gjord på grönsaker som håller sig fräscha länge och håller sig upp till en vecka i kylskåp.
Portioner |
|
Ingredienser
- 1 klyfta vitkål
- 3 morötter
- 1 gul paprika
- 1 dm purjolök
- 2 msk olivolja
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 msk vatten
- 1 msk strösocker
- 1 tsk oregano
- 1 tsk örtsalt
- 1 krm svartpeppar
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Skala morötterna och riv dem grovt. Strimla vitkålen (det går lättast med osthyvel). Strimla paprikan och purjolöken. Blanda alla grönsakerna i en skål.
- Blanda olivolja, vinäger, vatten, socker och kryddor i en kastrull och låt dressingen koka upp. Häll den över salladen och blanda runt ordentligt. Låt svalna och förvara salladen i kylen, där den håller länge.