Köttfritt,  Sallader

Veckosallad

Ett perfekt alternativ när du tröttnat på den klassiska ”sallad-, tomat- och gurksalladen” till maten. Den här är gjord på grönsaker som håller sig fräscha länge och håller sig upp till en vecka i kylskåp.

Skriv ut recept
Veckosallad
Veckosallad
Maträtt Tilltugg
Portioner
Ingredienser
Maträtt Tilltugg
Portioner
Ingredienser
Veckosallad
Instruktioner
  1. Skala morötterna och riv dem grovt. Strimla vitkålen (det går lättast med osthyvel). Strimla paprikan och purjolöken. Blanda alla grönsakerna i en skål.
  2. Blanda olivolja, vinäger, vatten, socker och kryddor i en kastrull och låt dressingen koka upp. Häll den över salladen och blanda runt ordentligt. Låt svalna och förvara salladen i kylen, där den håller länge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *