Köttfritt,  Sallader

Couscoussallad med en massa godsaker

Åh vad gott det här blev! Jag passade på att gallra i pallkragarna och rostade små morötter och polkabetor med harissa. De åkte sedan ner i en ljummen sallad med fullkornscouscous, mandel, granatäppelkärnor, avokado och halloumi. Servera gärna med en dipp gjord på kronärtskocka. Vackert, nyttigt och gott!

 

Skriv ut recept
Couscoussallad med en massa godsaker
Couscoussallad med halloumi
Maträtt Huvudrätt
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Portioner
portioner
Ingredienser
Couscoussallad med halloumi
Instruktioner
  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Tvätta och ansa betor och morötter och skala rödlöken. Dela löken och polkabetorna i klyftor. Morötterna kan du använda hela om de är små, skär dem annars i stavar. Vispa ihop olivolja, harissa, spiskummin och salt. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper och häll dressingen över. Blanda runt ordentligt och låt sedan grönsakerna rosta i ugn i ca 20-30 minuter beroende på hur stora bitar du har. Lägg in mandeln på ett hörn av plåten de sista 10 minuterna så blir den också rostad och god.
  3. Värm couscousen enligt anvisningar på förpackningen.
  4. Vispa ihop tahini, saften från en apelsin, pressad vitlök, olivolja och honung. Smaka av dressingen med salt. Ringla dressingen över couscousen och blanda runt ordentligt.
  5. Skär avokado i bitar och kärna ur granatäpplet. Grovhacka den rostade mandeln.
  6. Blanda ihop couscous, rostade grönsaker och avokado i en skål.
  7. Skär halloumin i skivor. Stek den hastigt på båda sidor i het grillpanna med olivolja.
  8. Lägg halloumin på couscousen och toppa med mandel och granatäppelkärnor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *