Couscoussallad med en massa godsaker
Åh vad gott det här blev! Jag passade på att gallra i pallkragarna och rostade små morötter och polkabetor med harissa. De åkte sedan ner i en ljummen sallad med fullkornscouscous, mandel, granatäppelkärnor, avokado och halloumi. Servera gärna med en dipp gjord på kronärtskocka. Vackert, nyttigt och gott!
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 1 knippe morötter (gärna små)
- 3 polkabetor (eller rödbetor/gulbetor)
- 2 rödlök
- 3 msk olivolja
- 0,5 msk harissa
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk salt
- 1 dl mandel
- 2-3 portioner couscous (jag hade fullkornscouscous)
- 0,5 dl tahini
- 1 apelsin
- 1 klyfta vitlök
- 2 msk olivolja
- 1 tsk honung
- salt
- 2 avokado
- 1 granatäpple
- 200 g halloumi (här räckte det gott med 1 paket)
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader.
- Tvätta och ansa betor och morötter och skala rödlöken. Dela löken och polkabetorna i klyftor. Morötterna kan du använda hela om de är små, skär dem annars i stavar. Vispa ihop olivolja, harissa, spiskummin och salt. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper och häll dressingen över. Blanda runt ordentligt och låt sedan grönsakerna rosta i ugn i ca 20-30 minuter beroende på hur stora bitar du har. Lägg in mandeln på ett hörn av plåten de sista 10 minuterna så blir den också rostad och god.
- Värm couscousen enligt anvisningar på förpackningen.
- Vispa ihop tahini, saften från en apelsin, pressad vitlök, olivolja och honung. Smaka av dressingen med salt. Ringla dressingen över couscousen och blanda runt ordentligt.
- Skär avokado i bitar och kärna ur granatäpplet. Grovhacka den rostade mandeln.
- Blanda ihop couscous, rostade grönsaker och avokado i en skål.
- Skär halloumin i skivor. Stek den hastigt på båda sidor i het grillpanna med olivolja.
- Lägg halloumin på couscousen och toppa med mandel och granatäppelkärnor.