Mozzarellabiffar med klyftpotatis och vitlökssås
Goda biffar med mozzarella, soltorkade tomater och basilika som inte alls tar lång tid att laga. Såsen är busenkel den med, och framför allt jättegod!
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
Biffarna
- 1 dl soltorkade tomater
- 1 klump mozzarella
- 1 kruka basilika
- 500 g blandfärs
- 0,75 dl mjölk
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- svartpeppar
Vitlökssåsen
- 2 dl creme fraiche (valfri fetthalt, jag hade 15-procentig)
- 2 msk majonnäs (typ Hellmans)
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk örtkrydda (valfri sort)
- salt
- svartpeppar
Ingredienser
Biffarna
Vitlökssåsen
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala potatisen och dela den i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, salta, krydda och ringla över olivolja. Blanda runt allt och sätt in i ugnen i cirka 30 minuter, eller tills potatisen känns färdig. Slå gärna över till varmluftsugn de sista minuterna så får du lite extra fin färg på klyftorna.
- Rör ihop creme fraiche och majonnäs till såsen och pressa i vitlöken. Smaka av med örter, salt och svartpeppar och ställ i kyl tills det är dags att äta.
- Hacka de soltorkade tomaterna, mozzarellan och basilikan lite grovt. Blanda ihop med övriga ingredienser till biffarna. Forma till biffar och stek i smör tills de är helt genomstekta. För mig tog det cirka 10 minuter, men det beror förstås på hur stora biffar man gör.
- Servera biffarna med potatisklyftorna, vitlökssåsen och en god sallad eller grönsak. Här åt vi sparris som stekts lite snabbt i olivolja och kryddats med flingsalt.