Köttfärssås à la taco
Här kommer en riktigt snabb och god variant på köttfärssås som får smak av paprika, tacokrydda och smakrik ost.
Tillagningstid | 20 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 1 msk olivolja (till stekning)
- 500 g nötfärs
- 1 påse tacokrydda
- 150 g körsbärstomater
- 2 dl creme fraiche (gärna den med chili- och paprikasmak)
- 2,5 dl grädde (valfri fetthalt, jag använde 36%)
- 2-3 dl riven ost (med mycket smak, tex cheddar eller prästost)
- 4 portioner spagetti
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen.
- Tärna paprikorna och den gula löken. Hacka vitlöken och skär tomaterna i halvor eller kvartar. Riv osten.
- Fräs paprika och gul lök i stekpanna med olja tills grönsakerna börjar mjukna. Tillsätt vitlöken och låt det fräsa i någon minut till. I med köttfärsen och låt den bli genomstekt. Strö över tacokryddan och tomaterna och blanda runt ordentligt. Häll sedan på grädde och creme fraiche och låt såsen puttra på medelvärme i cirka 5 minuter.
- Ta stekpannan från värmen och rör i osten. Smaka av med salt och peppar. Servera med spagetti.