Köttfärssås för vuxna
Någon mer som är barnsligt förtjust i spagetti med köttfärssås? Jag brukar utgå lite från vad jag har hemma så det blir olika versioner varje gång. Den här varianten med vin, grönsaker, svamp och massor av färsk timjan blev riktigt god!
Tillagningstid | 30 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Ansa champinjonerna och dela dem i bitar. Hacka lök och vitlök och slanta morötterna. Klipp eller skär baconet i bitar och kärna ur och grovhacka tomaterna.
- Stek baconbitarna i stekpanna i någon minut, tillsätt sedan champinjonerna och fräs tills allt har fått lite färg. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan så länge.
- Fräs färsen i olivolja. När färsen börjar bli gryning är det dags att tillsätta lök, vitlök och morötter. Fräs i ett par minuter tills löken börjar mjukna.
- I med champinjoner och bacon i pannan och häll i vin, grädde, chilisås och oregano. Låt såsen puttra på ganska svag värme medan du kokar spagettin.
- Tillsätt tomaterna och massor av hackad färsk timjan. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera med pasta och riven ost.