Lite lyxigare korv med bröd
Pimpa din grillade korv i sommar med goda tillbehör! Med enkla medel kan både senapen, ketchupen och coleslawen göras lite extra kryddig och god. Blanda gärna olika sorters korvar. Jag hade mediumstark chorizo, vanlig frukostkorv och en gotländsk korv med ramslök och timjan som var en riktig höjdare.
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 8 korvar
- 8 korvbröd (jag hade stora bröd på durumvete från Korvbrödsbagarn - jättegoda!)
- rostad lök
Kryddig ketchup
- 5 msk ketchup
- 1-2 tsk srirachasås
Härligt krämig senap
- 2 msk majonnäs (typ Hellmans)
- 3 msk creme fraiche
- 2 msk stark senap (kolla om du kan hitta Johnny´s senap med chipotle och svartpeppar - en höjdare!)
Coleslaw med lite sting
- 1-2 morötter
- 1 klyfta vitkål
- 0,5 lime (pressad saft)
- 2-3 msk majonnäs (typ Hellmans)
- 1 msk creme fraiche
- 5 bitar inlagd jalapeño (finns på Taco-hyllan i affären)
- 1 nypa strösocker
- salt
- svartpeppar
- 1 msk pumpafrön
Ingredienser
Kryddig ketchup
Härligt krämig senap
Coleslaw med lite sting
|
|
Instruktioner
- Börja med att blanda ihop ingredienserna till ketchupen respektive senapen.
- Riv morötterna till coleslawen grovt och strimla vitkålen (med en osthyvel går det snabbt och lätt). Hacka jalapeñon. Blanda ihop kål, morötter och jalapeño med pressad lime, majonnäs, creme fraiche och socker. Ta det försiktigt med majonnäsen och creme fraichen så att det inte blir för rinnigt. Smaka av med salt och peppar och toppa med lite pumpafrön.
- Skär några ytliga snitt i korvarna så slipper du att de spricker under grillningen. Grilla på utegrill eller i grillpanna på spisen. Grilla även korvbröden lite snabbt, cirka 1 minut på varje sida.
- Servera korvarna med de goda tillbehören och kanske någon extra grönsak. Jag ugnsbakade lite halverade rädisor (220 grader i cirka 15 minuter) med olivolja, salt, svartpeppar och franska örtkrydda.