Fläsk,  Korv,  Middag på max 30 minuter

Världens godaste pyttipanna

Tänk vad lite bacon och färska champinjoner kan göra underverk. Jag har lagat pyttipanna hur många gånger som helst, men aldrig någon som blev så god som den här!

Skriv ut recept
Världens godaste pyttipanna
Maträtt Huvudrätt
Kök Svenskt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Kök Svenskt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skär den kokta potatisen i bitar. Hacka löken och skär korven i slantar. Dela champinjonerna lite grovt (typ kvartar) och klipp baconet i bitar.
  2. Börja med att steka baconet knaprigt. Lägg det sedan åt sidan och stek korven i samma panna. Lägg även korven åt sidan och stek champinjoner och lök. Åt sidan med det också och stek potatisen i smör tills den får lite fin färg. Krydda den med paprikapulver, salt och lite svartpeppar. Häll tillbaka svamp, lök, korv och bacon i pannan och låt allt bli varmt och gotta ihop sig en stund. Smaka eventuellt av med mer kryddor.
  3. Stek äggen som du vill ha dem. Här kör vi alltid på vändstekt med hackad gula. Krydda med lite salt och peppar.
  4. Blanda ihop creme fraiche och grov senap och smaka av såsen med salt och peppar.
  5. Servera pytten med den kalla senapssåsen och stekt ägg. En tomatsallad med basilika och fetaost passar fint till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *