Hembakade korvbröd
Att ha hembakade korvbröd på lut i frysen är inte dumt. Inte är de knepiga att göra heller, men maskin rekommenderas för att få ihop degen på ett bra sätt.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke och häll den kalla mjölken över. Rör så att jästen löser sig. Tillsätt smör, salt och mjöl och arbeta degen i maskin i cirka 10 minuter. Strö över lite mjöl, täck med bakduk och låt degen jäsa i en timme.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den en stund. Dela degen i 10 bitar och forma runda bullar. Låt bullarna vila i cirka 10 minuter och rulla sedan ut dem till avlånga bröd. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper, täck med bakduk och låt dem jäsa i cirka 40 minuter till. Värm under tiden ugnen till 225 grader.
- Vispa upp ägget och pensla bröden. Toppa med pumpafrön.
- Grädda bröden mitt i ugnen i cirka 15 minuter.