Korv,  Matbröd

Hembakade korvbröd

Att ha hembakade korvbröd på lut i frysen är inte dumt. Inte är de knepiga att göra heller, men maskin rekommenderas för att få ihop degen på ett bra sätt.

Skriv ut recept
Hembakade korvbröd
Korvbröd
Maträtt Huvudrätt
Portioner
korvbröd
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Portioner
korvbröd
Ingredienser
Korvbröd
Instruktioner
  1. Smula ner jästen i en bunke och häll den kalla mjölken över. Rör så att jästen löser sig. Tillsätt smör, salt och mjöl och arbeta degen i maskin i cirka 10 minuter. Strö över lite mjöl, täck med bakduk och låt degen jäsa i en timme.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den en stund. Dela degen i 10 bitar och forma runda bullar. Låt bullarna vila i cirka 10 minuter och rulla sedan ut dem till avlånga bröd. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper, täck med bakduk och låt dem jäsa i cirka 40 minuter till. Värm under tiden ugnen till 225 grader.
  3. Vispa upp ägget och pensla bröden. Toppa med pumpafrön.
  4. Grädda bröden mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *