Knaprigt lantbröd
På 80-90-talet fanns ett schweiziskt lantbröd i prasslig påse att köpa i mataffärerna. Någon som minns vad det hette? Det som var så gott med det här brödet var den knapriga ytan. Här har jag försökt att göra något liknande.
Instruktioner
- Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt rågsikten, 6 dl av vetemjölet och oljan och arbeta ihop till en kladdig deg i maskin eller med elvispens degkrogar. Låt degen jäsa i bunke täckt med plastfolie i 1 timme.
- Tillsätt resten av vetemjölet (3 dl) och saltet och arbeta in ordentligt i degen. Knåda på mjölat bakbord och forma två limpor. Låt limporna jäsa på bakplåtspapperklädd plåt i cirka 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader.
- Skär skåror i bröden och grädda dem i nedre halvan av ugnen i cirka 35 minuter. Lägg bröden att svalna på galler, utan att täcka över dem.
2 Comments
sigrid Quist
Jag gillar att baka och nu bor jag utomlands och fick inte med mig nagra kokbocker
Jenny
Då är det tur att nätet finns, alldeles fullt av godsaker! 🙂