Matbröd

Knaprigt lantbröd

Schweiziskt lantbrödPå 80-90-talet fanns ett schweiziskt lantbröd i prasslig påse att köpa i mataffärerna. Någon som minns vad det hette? Det som var så gott med det här brödet var den knapriga ytan. Här har jag försökt att göra något liknande.

Skriv ut recept
Knaprigt lantbröd
Schweiziskt lantbröd
Maträtt Frukost
Tillagningstid 2,5 timmar
Portioner
limpor
Ingredienser
Maträtt Frukost
Tillagningstid 2,5 timmar
Portioner
limpor
Ingredienser
Schweiziskt lantbröd
Instruktioner
  1. Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt rågsikten, 6 dl av vetemjölet och oljan och arbeta ihop till en kladdig deg i maskin eller med elvispens degkrogar. Låt degen jäsa i bunke täckt med plastfolie i 1 timme.
  2. Tillsätt resten av vetemjölet (3 dl) och saltet och arbeta in ordentligt i degen. Knåda på mjölat bakbord och forma två limpor. Låt limporna jäsa på bakplåtspapperklädd plåt i cirka 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader.
  3. Skär skåror i bröden och grädda dem i nedre halvan av ugnen i cirka 35 minuter. Lägg bröden att svalna på galler, utan att täcka över dem.

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *