Köttfärs

Baconlindade järpar med suverän potatis, citronyoghurt och ugnsbakade morötter

BaconjärparJärpar med mozzarella och soltorkade tomater, krispig potatis med vitlök, en riktigt fräsch och god yoghurtsås med mycket citronsmak och ugnsrostade morötter med brynt citronsmör. Inte dumt alls!

Skriv ut recept
Baconlindade järpar med suverän potatis, citronyoghurt och ugnsbakade morötter
Baconjärpar
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 40 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Suverän ugnspotatis med vitlökssmör
Ugnsrostade morötter med brynt citronsmör
Baconlindade järpar
Citronyoghurt
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 40 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Suverän ugnspotatis med vitlökssmör
Ugnsrostade morötter med brynt citronsmör
Baconlindade järpar
Citronyoghurt
Baconjärpar
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba potatisarna rena, men behåll skalet på. Skär potatisen i cirka 5 mm tjocka skivor och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper. De bör inte ligga på varandra. Smält smöret och tillsätt hackad persilja, två pressade vitlöksklyftor och lite salt och peppar. Pensla potatisskivorna på båda sidor med det smälta vitlökssmöret. Stek i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
  2. Skala morötterna och dela varje morot i på längden i fyra delar (eller i halvor om morötterna är tunna). Lägg dem i en ugnsform med lite rapsolja, flingsalt och kummin. Baka i ugnen i cirka 20 minuter. Bryn smöret i en kastrull. Stäng av värmen och blanda smöret med citronskal och citronsaft. Ringla det över de bakade morötterna och toppa med hackad dill, riven västerbottensost och lite mer flingsalt.
  3. Hacka soltorkade tomater, persiljan och mozzarellaosten till järparna. Blanda ihop med färsen, kalvfond, timjan, pressad vitlök, salt och peppar. Forma till järpar och linda in varje järpe i bacon. Stek i lite rapsolja tills de är genomstekta.
  4. Blanda ihop turkisk yoghurt med citronsaft, citronskal, lite salt och honung.
  5. Ät och njut!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *