Färs med mynta, asiatisk gurka och wokade grönsaker
Här samsas massor av godsaker! Mynta, ingefära, chili, honung och lime bidrar till en härlig kombination av sötma, syra och hetta. En enkel rätt med härliga asiatiska smaker.
Tillagningstid | 40 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
Asiatisk gurka
- 0,5 gurka
- 0,5 röd chili
- 2 msk risvinäger
- 1 msk strösocker
- 0,5 tsk sesamolja
- 0,5 tsk salt
Ingredienser
Asiatisk gurka
|
|
Instruktioner
- Börja med gurkan så får den stå till sig medan du lagar resten. Skiva gurkan med osthyvel och lägg i en skål. Hacka chilin och blanda med gurkan. Vispa ihop risvinäger med sesamolja, socker och salt. Häll över gurkan och ställ skålen i kylen tills det är dags att äta.
- Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
- Hacka chilin, vitlöken och löken till färsen. Skala ingefäran och riv den. Tvätta limen och riv skalet. Fräs färsen i lite olja på hög värme. När den har blivit smulig och fin tillsätter du allt det hackade och rivna och låter det fräsa ihop i ett par minuter. Tillsätt sedan soja och honung och pressa över saften från halva limen. Låt det fräsa i någon minut till. Ta av från plattan. Hacka myntan och blanda ner den. Strimla salladslöken och strö den över färsen.
- Skala och strimla morötterna och hyvla vitkålen med en osthyvel. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna tills de får lite färg. Lägg fröna åt sidan och hetta upp lite rapsolja i stekpannan. Woka morötter och vitkål på hög värme i ett par minuter. Tillsätt den röda currypastan och låt den fräsa med i någon minut. Smaka av med salt. Strö över sesamfrön.
- Ät och njut!