Världens godaste vitlöksbröd
Kaxig rubrik va? Men de här vitlöksbröden är verkligen vansinnigt goda. Förutom de klassiska ingredienserna, det vill säga smör, vitlök och persilja, får de smak av salladslök, parmesan och srirachasås.
Portioner |
full plåt vitlöksbröd
|
Ingredienser
- 100 g smör
- 1 salladslök
- 1 msk persilja (finhackad)
- 2 klyftor vitlök
- 1-2 msk parmesanost (färsk, finriven)
- salt
- svartpeppar
- 0,5 tsk srirachasås
- gott bröd
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Ta fram smöret minst en halvtimme innan du börjar så att det blir lite mjukt.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Hacka salladslök och persilja fint. Riv parmesanosten.
- Blanda ihop smör, salladslök, persilja, pressad vitlök, srirachasås och parmesanost. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Bred smöret på lagom stora brödbitar och sätt in i ugnen i ett par minuter, tills brödet har börjat få fin färg.
2 Comments
Mimmi
Hej, Vad har du för bröd till detta? Ex det jag ser på bilden! 🙂
MVH /Mimmi
Jenny
Hej!
Det är ett vanligt vitt butiksbakat bröd från lokala ICA-butiken. Jag tror att det heter ”Grekiskt lantbröd” eller något liknande.