-
Pannkakor med morot, dill och kalkonbacon
Sugen på att variera pannkakorna en smula? Här är en aningens nyttigare variant med rivna morötter och färsk dill i smeten som jag hittade på bloggen elinaomickesmat.se och var tvungen att testa. Supergott! Knaprigt kalkonbacon och lingonsylt smakade finfint till.
-
Lätt men krämig räkpasta med dill, fänkål och champinjoner
Jag älskar krämiga pastasåser och drar mig sällan för att ha vispgrädde i maten, men försöker varva med lite magrare alternativ. Den här pastasåsen gjord på sexprocentig gräddmjölk blev riktigt mumsig utan att bli tung.
-
Grymma köttfria burgare med dillpicklad gurka, kalasgod hamburgerdressing och karamelliserad lök
Med formbar färs går det att göra riktigt goda burgare utan kött. Hemligheten ligger i god kryddning och goda tillbehör. Jag hade ganska små hembakade hamburgerbröd i frysen och gjorde därför små burgare. Två var blev perfekt.
-
Två goda såser till räkor och kräftor
Färska skaldjur, goda såser och lite bröd och lyckan är gjord! Här är två enkla såser som passar perfekt till kräftskivan, men är lika goda till räkor.
-
Mumsiga smörrebröd
I min värld kan mackor absolut vara riktig mat. En varm sommardag räcker det gott som middagsmat. Här kommer tips på tre riktigt mumsiga smörrebröd. Tre smörgåsar var kan vara lagom om de äts som middag.
-
God tonfiskröra till wrap
En härligt krämig tonfiskröra som blir extra matig av kokta ägg och får lite skönt sting av srirachasås. Jag använde den i en wrap tillsammans med rejält med Veckosallad. Snabbfixat och gott!
-
Pankopanerad torskfilé med krispig potatis och curryremoulad
Färsk torskfilé stekt krispig med panko, en krämig curryremoulad med kokt ägg och äpple och riktigt god ugnsstekt potatis.
-
Öjebyröra
Den här röran är helt ljuvlig! Jag tycker till och med att den är godare än den klassiska skagenröran. Kummin och västerbottenost sätter smaken, tillsammans med kräftstjärtar och färsk dill.
-
Två kanonsillar för det lilla julbordet
Här kommer ett sista-minuten-tips på två riktigt goda sillar till julbordet: senapssill och västerbottensill. Jag har gjort båda sillarna på ett paket 5-minuterssill vilket räcker utmärkt till oss som bara är tre personer på julafton, men det går givetvis att dubbla om ni är flera.
-
Ugnsbakad torskrygg med äppel- och fänkålssallad
Just nu är torskrygg min fiskfavorit, här i en okomplicerad variant med färsk spenat och soltorkade tomater. Potatis eller ris fungerar förstås bra till, men jag valde att servera den till en riktigt god sallad med fänkål, äpple och edamamebönor.