Köttfritt,  Paj, pizza och pirog

Världens enklaste västerbottenpajer

De här små västerbottenpajerna gräddas i muffinsplåt och är verkligen löjligt enkla att slänga ihop – och såååå goda! På mindre än en halvtimme har du färdiga, frasiga pajer som passar perfekt till kräftorna. Om du vill snitsa till dem lite är det fint att toppa dem med en klick crème fraiche, rom, hackad rödlök och en dillvippa.

Skriv ut recept
Världens enklaste västerbottenpajer
Västerbottenpajer
Maträtt Tilltugg
Tillagningstid 25 minuter
Portioner
små portionspajer
Ingredienser
  • 1 rulle smördeg (från kyldisken, den behöver inte kavlas till skillnad från den tjockare smördeg som finns i frysdisken)
  • 3 dl västerbottenost (riven - det finns färdigriven att köpa i precis lagom stor förpackning)
  • 1 dl mjölk (3%)
  • 2 ägg
  • salt
  • svartpeppar
Maträtt Tilltugg
Tillagningstid 25 minuter
Portioner
små portionspajer
Ingredienser
  • 1 rulle smördeg (från kyldisken, den behöver inte kavlas till skillnad från den tjockare smördeg som finns i frysdisken)
  • 3 dl västerbottenost (riven - det finns färdigriven att köpa i precis lagom stor förpackning)
  • 1 dl mjölk (3%)
  • 2 ägg
  • salt
  • svartpeppar
Västerbottenpajer
Instruktioner
  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Rulla ut smördegen och dela den i åtta delar. Tryck lite försiktigt ner degen så att den täcker botten och sidorna i "muffinshålen". Skär bort eventuell överbliven deg.
  3. Vispa upp 1 ägg och pensla degen.
  4. Vispa det andra ägget tillsammans med mjölk. Tillsätt riven ost, lite salt och svartpeppar. Fördela blandningen i formarna.
  5. Grädda pajerna mitt i ugnen tills de har fått fin färg, i cirka 15-20 minuter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *