Världens enklaste västerbottenspajer

De här små västerbottenspajerna gräddas i muffinsplåt och är verkligen löjligt enkla att slänga ihop – och såååå goda! På mindre än en halvtimme har du färdiga, frasiga pajer som passar perfekt till kräftorna. Om du vill snitsa till dem lite är det fint att toppa dem med en klick crème fraiche, rom, hackad rödlök och en dillvippa.

Tillagningstid | 25 minuter |
Portioner |
små portionspajer
|
Ingredienser
- 1 rulle smördeg (från kyldisken, den behöver inte kavlas till skillnad från den tjockare smördeg som finns i frysdisken)
- 3 dl västerbottensost (riven - det finns färdigriven att köpa i precis lagom stor förpackning)
- 1 dl mjölk (3%)
- 2 ägg
- salt
- svartpeppar
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader.
- Rulla ut smördegen och dela den i åtta delar. Tryck lite försiktigt ner degen så att den täcker botten och sidorna i "muffinshålen". Skär bort eventuell överbliven deg.
- Vispa upp 1 ägg och pensla degen.
- Vispa det andra ägget tillsammans med mjölk. Tillsätt riven ost, lite salt och svartpeppar. Fördela blandningen i formarna.
- Grädda pajerna mitt i ugnen tills de har fått fin färg, i cirka 15-20 minuter.


3 Comments
Katarina
Kan man göra de små västerbottenpajerna dagen innan servering? Ska de värmas innan då?
Jenny
Jag har inte testat att göra dem i förväg och värma, så kan inte riktigt svara på om det fungerar. Men jag kan gissa att de då förlorar den frasighet de har när de är precis nygjorda.
Annika Bengtzon
Världens bästa förrätt!!