Lax,  Middag på max 30 minuter,  Skaldjur

Lax med couscoussallad och kräftskagen

Lax med couscoussallad och kräftskagenEn riktigt god laxrätt som det tar högst en halvtimme att sno ihop. Kräftskagen bidrar med lite vardagslyxkänsla.

Skriv ut recept
Lax med couscoussallad och kräftskagen
Lax med couscoussallad och kräftskagen
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Lax med couscoussallad och kräftskagen
Instruktioner
  1. Värm ugnen till 200 grader. Smörj botten på en ugnsform med lite olivolja och lägg i laxfiléerna. Krydda med salt och citronpeppar och lägg på skivad citron. Tillaga laxen i ugnen i cirka 20 minuter.
  2. Tillaga couscousen enligt anvisningar på förpackningen. Tillsätt gurkmeja i vattnet för en fin gul färg. Medan couscousen står och sväller delar du gurka och tomater i ganska små bitar och hackar rödlöken. Pressa ner saften av en lime i couscousen och blanda ner grönsakerna. Smula ner fetaosten och smaka eventuellt av med lite salt och svartpeppar.
  3. Blanda ihop creme fraiche, gräddfil, hackad dill, stenbitsrom och kräftstjärtar. Smaka eventuellt av med salt och lite citronpeppar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *