Lax med couscoussallad och kräftskagen
En riktigt god laxrätt som det tar högst en halvtimme att sno ihop. Kräftskagen bidrar med lite vardagslyxkänsla.
Tillagningstid | 30 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 4 bitar laxfilé
- olivolja
- citronpeppar
- salt
- 1 citron
- 2 portioner couscous
- 0,5 tsk gurkmeja
- 1 lime
- 0,5 gurka
- 1 rödlök
- 10 coctailtomater
- 1 paket fetaost
- 1 dl creme fraiche (lättvarianten fungerar fint)
- 1 dl gräddfil
- 1 kruka färsk dill
- 0,5 burk stenbitsrom
- 1 burk kräftstjärtar
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Smörj botten på en ugnsform med lite olivolja och lägg i laxfiléerna. Krydda med salt och citronpeppar och lägg på skivad citron. Tillaga laxen i ugnen i cirka 20 minuter.
- Tillaga couscousen enligt anvisningar på förpackningen. Tillsätt gurkmeja i vattnet för en fin gul färg. Medan couscousen står och sväller delar du gurka och tomater i ganska små bitar och hackar rödlöken. Pressa ner saften av en lime i couscousen och blanda ner grönsakerna. Smula ner fetaosten och smaka eventuellt av med lite salt och svartpeppar.
- Blanda ihop creme fraiche, gräddfil, hackad dill, stenbitsrom och kräftstjärtar. Smaka eventuellt av med salt och lite citronpeppar.