Köttfärs

Pljeskavica med råstekt ugnspotatis

En lunchrestaurang som jag brukade handla från förut gjorde så himla god pljeskavica. Jag har försökt att få till det lika bra hemma och den här gången tycker jag att det lyckades. Pljeskavica

Skriv ut recept
Pljeskavica med råstekt ugnspotatis
Pljeskavica
Maträtt Huvudrätt
Portioner
portioner
Ingredienser
Råstekt ugnspotatis
Pljeskavica
Maträtt Huvudrätt
Portioner
portioner
Ingredienser
Råstekt ugnspotatis
Pljeskavica
Pljeskavica
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vi börjar med potatisen. Skala potatisen och tärna den fint, ungefär som om du skulle göra pytt i panna. Lägg över den i en långpanna eller rejäl ugnsform.
  3. Hacka vitlöken till potatisen och fräs på den på medelvärme (den ska inte ta färg) tillsammans med tomatpuré, paprikapulver och en rejäl klick smör. Salta och peppra. Häll blandningen över potatisen och blanda runt ordentligt. Låt potatisen steka mitt i ugnen i cirka 40 minuter, eller tills den är helt mjuk. Rör om emellanåt. Potatisen ska inte få någon knaprig yta i den här rätten, utan det hela ska bli lite krämigt och gott.
  4. Så till biffarna. Hacka den vita och gula löken fint. Stek den mjuk i smör tillsammans med paprikapulver, tomatpuré och chiliflakes. Häll över i en bunke och blanda med alla övriga ingredienser utom blandfärsen. Låt smeten stå och svälla i cirka 5 minuter och tillsätt sedan färsen. Salta och peppra och blanda runt ordentligt till en jämn smet. Forma till fyra biffar och stek dem på båda sidor så att de får lite fin färg. Låt dem bli genomstekta i ugnen tillsammans med potatisen de sista 10 minuterna.
  5. Servera biffarna tillsammans med potatisen, gräddfil, ajvar och finhackad gul lök.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *