Wok med kyckling, grönsaker och nudlar
En snabblagad kycklingwok är aldrig fel. Man kan använda de grönsaker man gillar och har hemma. I min variant blev det paprika, morötter och spetskål. För lite extra crunch toppade jag med nötter och salladslök.
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 250 g äggnudlar
- 2-4 kycklingfiléer (beroende på hur många ni är och hur mycket kött ni vill ha)
- 2 msk solrosolja
- 0,5 tsk chiliflakes
- 0,5 huvud spetskål
- 3 morötter
- 1 röd paprika
- 1 dl vatten
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk fisksås
- 4 st salladslök
- 1 dl cashewnötter (saltade, rostade)
Woksås
- 5 msk soja (kinesisk)
- 0,5 msk balsamvinäger
- 2 tsk honung (flytande)
- 3 klyftor vitlök (pressade)
- 3 tsk ingefära (färsk, riven)
Ingredienser
Woksås
|
|
Instruktioner
- Koka äggnudlarna i 4-5 minuter. Häll i ett durkslag och spola med kallt vatten tills nudlarna är kalla.
- Strimla kålen, morötterna, paprikan och kycklingen. Skiva salladslöken och grovhacka nötterna.
- Blanda ihop ingredienserna till woksåsen.
- Hetta upp 1 msk solrosolja i en wok. Lägg i kycklingen och chiliflakes. Woka i ett par minuter. Häll i resten av solrosoljan och tillsätt kålen, morötterna och paprikan. Woka i ytterligare någon minut.
- Häll woksåsen och 1 dl vatten i wokpannan och låt allt koka ihop i en eller ett par minuter, tills grönsakerna känns färdiga men fortfarande krispiga.
- Vänd ner nudlarna i woken och smaka av med sesamolja och fisksås. Låt allt bli varmt och toppa sedan med salladslök och cashewnötter.