Kyckling,  Middag på max 30 minuter

Wok med kyckling, grönsaker och nudlar

En snabblagad kycklingwok är aldrig fel. Man kan använda de grönsaker man gillar och har hemma. I min variant blev det paprika, morötter och spetskål. För lite extra crunch toppade jag med nötter och salladslök.

Skriv ut recept
Wok med kyckling, grönsaker och nudlar
Maträtt Huvudrätt
Portioner
portioner
Ingredienser
Woksås
Maträtt Huvudrätt
Portioner
portioner
Ingredienser
Woksås
Instruktioner
  1. Koka äggnudlarna i 4-5 minuter. Häll i ett durkslag och spola med kallt vatten tills nudlarna är kalla.
  2. Strimla kålen, morötterna, paprikan och kycklingen. Skiva salladslöken och grovhacka nötterna.
  3. Blanda ihop ingredienserna till woksåsen.
  4. Hetta upp 1 msk solrosolja i en wok. Lägg i kycklingen och chiliflakes. Woka i ett par minuter. Häll i resten av solrosoljan och tillsätt kålen, morötterna och paprikan. Woka i ytterligare någon minut.
  5. Häll woksåsen och 1 dl vatten i wokpannan och låt allt koka ihop i en eller ett par minuter, tills grönsakerna känns färdiga men fortfarande krispiga.
  6. Vänd ner nudlarna i woken och smaka av med sesamolja och fisksås. Låt allt bli varmt och toppa sedan med salladslök och cashewnötter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *