Kyckling med julmustsås och rödkålssallad
Har du julrester kvar som du behöver göra av med? Här kan du få användning av rödkål och julmust utan att det smakar ett dugg juligt. Gott är det däremot!
I det här recept är det såsen och salladen som är grejen. Kycklingen kan du tillaga och krydda som du vill. Vi åt råstekt potatis till (bara tunna skivor rå fast potatis som stektes i smör och med salt i ca 30 min), men någon form av ugnspotatis fungerar precis lika bra.
Portioner |
portioner
|
|
|
Instruktioner
- Strimla rödkålen fint, gärna med osthyvel. Riv äpplet och morötterna grovt och finhacka rödlöken. Blanda grönsakerna i en bunke. Vispa ihop citronsaft, olivolja, honung, salt och svartpeppar till en dressing. Smaka av, om du tycker att den är för syrlig kan du ta lite mer honung. Häll över salladen, rör om och låt den stå i kyl tills det är dags att äta.
- Tillaga potatis och kycklingfilé som du vill ha dem. Jag gjorde kycklingfiléerna efter ett recept från Zeinas kitchen: http://zeinaskitchen.se/saftig-kycklingfile. Mycket gott! Och potatisen råstektes som sagt i tunna skivor.
- Riv ingefäran och finhacka rosmarinen till såsen. Lägg i en kastrull tillsammans med creme fraiche, julmust, smulade hönsbuljongtärningar och soja. Koka upp och låt såsen småputtra i 10 minuter. Smaka av och salta om du tycker att det behövs.
- Ät och må bra!