Kyckling,  Middag på max 30 minuter

Kyckling med timjan och parmesan

Kycklingfilé med timjan och parmesanHär kommer ett till bra recept i kategorin snabblagat. Utbankad kycklingfilé (kallas minutfilé i affären) som får puttra i en sås med massor av färsk timjan. Den serveras med ris och en rejäl näve riven parmesanost, och blir klar under tiden riset kokar.

Skriv ut recept
Kyckling med timjan och parmesan
Kycklingfilé med timjan och parmesan
Maträtt Huvudrätt
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Portioner
portioner
Ingredienser
Kycklingfilé med timjan och parmesan
Instruktioner
  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor och stek dem i smör på hög värme, ca 2 minuter på varje sida. Sänk temperaturen och tillsätt creme fraiche, grädde, mjölk, fond, dijonsenap, vin, hackad färsk timjan och finhackad vitlök. Låt kycklingen puttra i såsen medan riset kokar klart, i cirka 5-10 minuter. Kycklingen ska vara helt genomstekt, men bör inte heller koka för länge, då blir den lätt torr. Smaka av såsen med salt och peppar.
  3. Servera kycklingen med ris och strö en rejäl näve nyriven parmesan över det hela. En fräsch tomatsallad är gott till.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *