Kyckling med timjan och parmesan
Här kommer ett till bra recept i kategorin snabblagat. Utbankad kycklingfilé (kallas minutfilé i affären) som får puttra i en sås med massor av färsk timjan. Den serveras med ris och en rejäl näve riven parmesanost, och blir klar under tiden riset kokar.

Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 4 portioner ris
- 4 kycklingfiléer (använd minutfiléer, eller lägg filéerna mellan två bakplåtspapper och banka dem platta med tex en stekpanna)
- salt
- svartpeppar
- 1 msk smör (till stekning)
- 2 dl creme fraiche (34 procent)
- 1 dl grädde (36 procent)
- 1 dl mjölk
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk vitt vin
- 1 msk kycklingfond
- 1 kruka timjan (ca 1 dl hackade blad)
- 2 klyftor vitlök
- 2 dl parmesanost (färsk, finriven)
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
- Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor och stek dem i smör på hög värme, ca 2 minuter på varje sida. Sänk temperaturen och tillsätt creme fraiche, grädde, mjölk, fond, dijonsenap, vin, hackad färsk timjan och finhackad vitlök. Låt kycklingen puttra i såsen medan riset kokar klart, i cirka 5-10 minuter. Kycklingen ska vara helt genomstekt, men bör inte heller koka för länge, då blir den lätt torr. Smaka av såsen med salt och peppar.
- Servera kycklingen med ris och strö en rejäl näve nyriven parmesan över det hela. En fräsch tomatsallad är gott till.

