Gourmetpizza på en kvart
Alltså, jag vet att jag är extremt sen på bollen nu, men libapizzan… Var har den varit i hela mitt liv? Exakt femton minuter tog det att få till en supergod pizza men tunn krispig botten, mozarella, prosciutto, soltorkade tomater, ruccola och färsk basilika. Jag är såld!
Tillagningstid | 15 minuter |
Portioner |
portion
|
Ingredienser
- 1 libabröd
- 1 dl tomatsås (köp en färdig pizzasås vet jag, eller gör som jag och använd ICA:s krossade tomater med basilika)
- 1,5 dl mozzarella (riven - finns färdigriven på påse att köpa)
- 1 tsk oregano
- 4 skivor prosciutto
- 1 näve ruccola
- 1 näve basilika (hela färska blad)
- Ett par soltorkade tomater (strimlade)
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader.
- Lägg ett libabröd på en bakpappersklädd plåt. Täck med tomatsås, riven ost och toppa med oregano. In i ugnen i cirka 5-10 minuter, tills osten har smält ordentligt och brödet fått lite färg i kanterna.
- Täck pizzan med prosciutto, ruccola, basilikablad och soltorkade tomater. Ät och njut!