Vardagskyckling med dragon och vitt vin
En snabb, lättlagad och god vardagsrätt som får smak av dijonsenap, vitt vin och massor av torkad dragon. Mums!

Tillagningstid | 20 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 3-4 kycklingfiléer
- salt
- svartpeppar
- 2 msk smör
- 1 gul lök
- 3 klyftor vitlök
- 1,5 dl vitt vin
- 2,5 dl grädde (valfri fetthalt, jag använde 36%)
- 2 dl creme fraiche (34%)
- 3 msk dragon (torkad)
- 2 msk kycklingfond
- 2 msk dijonsenap
- 1 nypa strösocker
- Ris, pasta eller potatis
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Börja med att sätta på ris, pasta, potatis eller vilket tilltugg du nu vill ha, för när du väl börjar med kycklingen så går det undan.
- Dela kycklingfiléerna i 3-4 bitar på längden. Salt och peppra och stek dem runtom i smör tills de har fått fin färg och är genomstekta. Lägg filéerna åt sidan.
- Hacka lök och vitlök och fräs i smör tills löken blivit glansig. Tillsätt vin, grädde, creme fraiche, dragon, kycklingfond och dijonsenap och låt det puttra ihop i ett par minuter. Lägg i kycklingfilén och låt den bli varm. Smaka av med en nypa socker och eventuellt mer salt och svartpeppar.

