Gratäng,  Köttfritt,  Pasta

Gratinerad tortelloni med fetaost och basilika

Det här är en riktig vardagsräddare, krämig med härliga smaker och sköter sig helt själv i ugnen. Arbetsinsatsen är max 5 minuter.

Skriv ut recept
Gratinerad tortelloni med fetaost och basilika
Maträtt Huvudrätt
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör samman tomatsås, vatten och grädde i en ugnsform. Strimla basilikan och halvera körsbärstomaterna och vänd ner i tomatsåsen. Rör ner den rivna osten och smaka av såsen med salt och peppar.
  3. Blanda ner den färska tortellonin i tomatsåsen. Se till att all pasta ligger "under ytan", helt täckt av tomatsås. Smula över fetaosten lite grovt. In med formen i ugnen i cirka 30 minuter, eller tills tortellonin känns färdigkokt och fetaosten har fått lite skön färg på ytan.
  4. Servera till exempel tillsammans med en krispig grönsallad och vitlöksbröd.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *