Gratäng,  Köttfärs

Gratäng med köttfärs och potatis och coleslaw

Karlssons frestelseKarlssons frestelse kallas den visst ibland, en gratäng med tändstickspotatis och köttfärs. Det här ser kanske inte så festligt ut, men det smakar desto bättre! En krämig coleslaw passar fint till.

Skriv ut recept
Gratäng med köttfärs och potatis och coleslaw
Karlssons frestelse
Maträtt Huvudrätt
Kök Svenskt
Tillagningstid 1 dryg timme
Portioner
portioner
Ingredienser
Gratängen
Coleslaw
Maträtt Huvudrätt
Kök Svenskt
Tillagningstid 1 dryg timme
Portioner
portioner
Ingredienser
Gratängen
Coleslaw
Karlssons frestelse
Instruktioner
Gratängen
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala potatisen och skär den i tändsticksstora bitar (för hand eller i maskin). Hacka vitlöken och skiva den gula löken.
  3. Fräs färsen i olivolja och tillsätt lök och vitlök när färsen har börjat bli grynig. Smaksätt med paprikapulver, tomatpuré, kalvfond, soja, chilisås och salt och peppar och låt det fräsa ett par minuter.
  4. Blanda grädde och mjölk och krydda med cirka 1 tsk salt och lite nymald svartpeppar.
  5. Varva potatis och köttfärsröran i en ugnsform. Salta lite på potatisen mellan varven. Avsluta med ett lager potatis. Häll gräddblandningen över och toppa med den rivna osten. Sätt in i ugnen i cirka 45 minuter, tills potatisen känns färdig.
Coleslaw
  1. Strimla vitkålen (tex med en osthyvel). Skala morötterna och riv dem grovt. Blanda med övriga ingredienser och ställ coleslawn i kyl tills det är dags att äta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *