Wrap med hummus, halloumi och picklad rödlök
Salt halloumi, krämig hummus med soltorkad tomat, sötsyrlig rödlök och goda grönsaker samsas i den här wrappen. Köttfritt, nyttigt, snabbt och enkelt, men fyllt av härlig smak!
Tillagningstid | 15 minuter + tid för löken att gotta till sig i kylen |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
Picklad rödlök
- 2 st rödlök
- 0,5 dl ättiksprit (12%)
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl vatten
Hummus med soltorkade tomater
- 1 förpackning kikärtor (kokta, ca 380 g)
- 4 soltorkade tomater (i olja)
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk citronpeppar
- 2 krm spiskummin
- 1 krm paprikapulver
- 3 msk rapsolja
Wrapsen
- 2 avokado
- 2 tomater
- salladsblad
- 4 tortillabröd (stora)
- 200-400 g halloumi (hos oss räckte det med 200 g, dvs en förpackning)
- olivolja (till stekning)
- svartpeppar
Ingredienser
Picklad rödlök
Hummus med soltorkade tomater
Wrapsen
|
|
Instruktioner
- Börja med löken. Koka upp vatten, socker och ättikssprit. Låt lagen svalna i cirka 10 minuter och fördela den sedan över löken. Ställ in i kylen och låt det kallna helt.
- Nu är det dags att mixa ihop hummusen. Låt kikärtorna rinna av i en sil och skölj dem med kallt vatten. Mixa ihop alla ingredienser i en mixer.
- Skiva avokado och tomater.
- Skiva halloumin och stek den i olja i het stekpanna eller grillpanna. Någon minut per sida räcker, den ska bara mjukna och få lite fin färg.
- Fyll tortillabröden med hummus, sallad, avokado, tomat, picklad rödlök och halloumi. Toppa med lite grovmalen svartpeppar, vik ihop och njut!