• Havrebröd
  Matbröd

  Lättbakade havrebröd

  Semester är baktid för mig. Jag älskar att baka, men hinner/orkar sällan när jag jobbar. Dessutom äter jag knappt bröd på vardagar. På semestern däremot, då blir det godfrukost med macka! Det här är ett lättbakat bröd med neutral men god smak.

 • Glutenfri filmjölkslimpa
  Glutenfritt,  Matbröd

  Saftigt glutenfritt filmjölksbröd

  Att baka glutenfritt bröd är inte alltid det roligaste. Degen blir ofta kladdig och lite svårarbetad. Då är det skönt med ett sånt här recept. Bara att röra ihop alla ingredienser, hälla över i en brödform och skjutsa in i ugnen. Mycket enklare kan det inte bli. Dessutom blir det riktigt gott!

 • Snabba frallor
  Matbröd

  Supersnabba frallor

  Termometern visar på 33 grader i skuggan. Kanske inte en ultimat dag för bakning, men något måste man ju hitta på när det är för varmt för att vara ute. Det blev bland annat en plåt med riktigt goda frallor, ätklara på mindre än en timme. Den här degen har nämligen ingen jästid, utan frallorna snabbjäser i kall ugn. Här åtnjöts de nybakade till lunch med hårdkokt skivat ägg och dillkaviar. Mums!

 • Filmjölksbröd
  Matbröd

  Lättbakad filmjölkslimpa

  Ett fantastiskt gott bröd som innehåller många nyttigheter, och dessutom så lättbakat som det bara kan bli. Ingredienserna går att anpassa efter vad du gillar och har hemma. Solrosfrön kan till exempel bytas ut mot pumpakärnor, boveteflingor mot krossade linfrön, mandlar mot hasselnötter, honung mot sirap och russin mot torkad frukt. Det här receptet tål att experimenteras med!

 • Rosmarinbröd
  Matbröd

  Rosmarinbröd på manitoba cream

  Perfekta bröd att ha i frysen och göra goda mackor på till vårens utflykter och picknickar! Man kan nog baka dem på vilket vetemjöl som helst, men jag testade att använda Manitoba cream och fick för mig att det gjorde dem extra goda.

 • Schweiziskt lantbröd
  Matbröd

  Knaprigt lantbröd

  På 80-90-talet fanns ett schweiziskt lantbröd i prasslig påse att köpa i mataffärerna. Någon som minns vad det hette? Det som var så gott med det här brödet var den knapriga ytan. Här har jag försökt att göra något liknande.