-
Snabbfrallor med flingsalt och blåbär
Trots kort jästid blir de här frallorna fluffiga och goda och smakar inte jäst. Ett bra alternativ när du vill ha hembakt bröd men inte har så mycket tid på dig. Jag hade en påse torkade blåbär hemma och lade till det, men bären går såklart att hoppa över eller byta ut mot russin, nötter, frön eller något annat du gillar. Frallorna är allra godast nybakade med smör och ost.
-
Nattjästa fröfrallor
Rör ihop en deg på några minuter på kvällen och få nybakade frallor till frukost! Insatsen för att göra de här goda bröden är verkligen inte stor, men resultatet är utmärkt. Luftiga frallor med härlig yta som med fördel äts helt nybakade med smör och ost.
-
Osötat müslibröd med granolatopp
Jag gillar att baka, men tycker ibland att jäsdegar tar lite för lång tid. Då är det perfekt att baka ett filmjölksbröd på bikarbonat. De bröden är ofta ganska söta, men här kommer en osötad variant full av nyttigheter för dig som föredrar det.
-
Lite grövre rostbröd
Att grädda bröd i form är så smidigt! Det här är ett lite grövre formbröd med fullkornsdinkel som är gott som det är, men ännu godare efter ett par minuter i brödrosten.
-
Lättbakade havrebröd
Semester är baktid för mig. Jag älskar att baka, men hinner/orkar sällan när jag jobbar. Dessutom äter jag knappt bröd på vardagar. På semestern däremot, då blir det godfrukost med macka! Det här är ett lättbakat bröd med neutral men god smak.
-
Mitt bästa lantbröd på rågsikt
Saftigt inkråm och knaprig yta. Jag älskar bröd av lantbrödstyp och har bakat många olika varianter. Det här hör absolut till de bästa jag har fått till. På med lite smör, ost och paprika och lyckan är gjord!
-
Ljusa sesamlimpor
Ett lättbakat vitt bröd som är perfekt att frysa in i skivor. Det är supergott att äta nybakat, men nästan ännu godare rostat.
-
Saftigt glutenfritt filmjölksbröd
Att baka glutenfritt bröd är inte alltid det roligaste. Degen blir ofta kladdig och lite svårarbetad. Då är det skönt med ett sånt här recept. Bara att röra ihop alla ingredienser, hälla över i en brödform och skjutsa in i ugnen. Mycket enklare kan det inte bli. Dessutom blir det riktigt gott!
-
Supersnabba frallor
Termometern visar på 33 grader i skuggan. Kanske inte en ultimat dag för bakning, men något måste man ju hitta på när det är för varmt för att vara ute. Det blev bland annat en plåt med riktigt goda frallor, ätklara på mindre än en timme. Den här degen har nämligen ingen jästid, utan frallorna snabbjäser i kall ugn. Här åtnjöts de nybakade till lunch med hårdkokt skivat ägg och dillkaviar. Mums!
-
Lättbakad filmjölkslimpa
Ett fantastiskt gott bröd som innehåller många nyttigheter, och dessutom så lättbakat som det bara kan bli. Ingredienserna går att anpassa efter vad du gillar och har hemma. Solrosfrön kan till exempel bytas ut mot pumpakärnor, boveteflingor mot krossade linfrön, mandlar mot hasselnötter, honung mot sirap och russin mot torkad frukt. Det här receptet tål att experimenteras med!