• Matbröd

    Osötat müslibröd med granolatopp

    Jag gillar att baka, men tycker ibland att jäsdegar tar lite för lång tid. Då är det perfekt att baka ett filmjölksbröd på bikarbonat. De bröden är ofta ganska söta, men här kommer en osötad variant full av nyttigheter för dig som föredrar det.

  • Skurna knäckiga pepparkakor
    Till fikat

    Knäckiga skurna pepparkakor

    Jag är ingen pepparkaksfantast, men de här är SÅ goda! Som en blandning mellan knäckiga bondkakor och pepparkakor. De är dessutom utomordentligt enkla att baka, men det är bra om degen får vila i kylskåp ett dygn innan utbakning och gräddning.

  • Glutenfri filmjölkslimpa
    Glutenfritt,  Matbröd

    Saftigt glutenfritt filmjölksbröd

    Att baka glutenfritt bröd är inte alltid det roligaste. Degen blir ofta kladdig och lite svårarbetad. Då är det skönt med ett sånt här recept. Bara att röra ihop alla ingredienser, hälla över i en brödform och skjutsa in i ugnen. Mycket enklare kan det inte bli. Dessutom blir det riktigt gott!

  • Filmjölksbröd
    Matbröd

    Lättbakad filmjölkslimpa

    Ett fantastiskt gott bröd som innehåller många nyttigheter, och dessutom så lättbakat som det bara kan bli. Ingredienserna går att anpassa efter vad du gillar och har hemma. Solrosfrön kan till exempel bytas ut mot pumpakärnor, boveteflingor mot krossade linfrön, mandlar mot hasselnötter, honung mot sirap och russin mot torkad frukt. Det här receptet tål att experimenteras med!