• Havrebröd
    Matbröd

    Lättbakade havrebröd

    Semester är baktid för mig. Jag älskar att baka, men hinner/orkar sällan när jag jobbar. Dessutom äter jag knappt bröd på vardagar. På semestern däremot, då blir det godfrukost med macka! Det här är ett lättbakat bröd med neutral men god smak.

  • Senapssill och västerbottensill
    Fisk

    Två kanonsillar för det lilla julbordet

    Här kommer ett sista-minuten-tips på två riktigt goda sillar till julbordet: senapssill och västerbottensill. Jag har gjort båda sillarna på ett paket 5-minuterssill vilket räcker utmärkt till oss som bara är tre personer på julafton, men det går givetvis att dubbla om ni är flera.

  • Skurna knäckiga pepparkakor
    Till fikat

    Knäckiga skurna pepparkakor

    Jag är ingen pepparkaksfantast, men de här är SÅ goda! Som en blandning mellan knäckiga bondkakor och pepparkakor. De är dessutom utomordentligt enkla att baka, men det är bra om degen får vila i kylskåp ett dygn innan utbakning och gräddning.

  • Glutenfri filmjölkslimpa
    Glutenfritt,  Matbröd

    Saftigt glutenfritt filmjölksbröd

    Att baka glutenfritt bröd är inte alltid det roligaste. Degen blir ofta kladdig och lite svårarbetad. Då är det skönt med ett sånt här recept. Bara att röra ihop alla ingredienser, hälla över i en brödform och skjutsa in i ugnen. Mycket enklare kan det inte bli. Dessutom blir det riktigt gott!

  • Snabba frallor
    Matbröd

    Supersnabba frallor

    Termometern visar på 33 grader i skuggan. Kanske inte en ultimat dag för bakning, men något måste man ju hitta på när det är för varmt för att vara ute. Det blev bland annat en plåt med riktigt goda frallor, ätklara på mindre än en timme. Den här degen har nämligen ingen jästid, utan frallorna snabbjäser i kall ugn. Här åtnjöts de nybakade till lunch med hårdkokt skivat ägg och dillkaviar. Mums!