-
Lättbakade havrebröd
Semester är baktid för mig. Jag älskar att baka, men hinner/orkar sällan när jag jobbar. Dessutom äter jag knappt bröd på vardagar. På semestern däremot, då blir det godfrukost med macka! Det här är ett lättbakat bröd med neutral men god smak.
-
Två kanonsillar för det lilla julbordet
Här kommer ett sista-minuten-tips på två riktigt goda sillar till julbordet: senapssill och västerbottensill. Jag har gjort båda sillarna på ett paket 5-minuterssill vilket räcker utmärkt till oss som bara är tre personer på julafton, men det går givetvis att dubbla om ni är flera.
-
Knäckiga skurna pepparkakor
Jag är ingen pepparkaksfantast, men de här är SÅ goda! Som en blandning mellan knäckiga bondkakor och pepparkakor. De är dessutom utomordentligt enkla att baka, men det är bra om degen får vila i kylskåp ett dygn innan utbakning och gräddning.
-
Saftigt glutenfritt filmjölksbröd
Att baka glutenfritt bröd är inte alltid det roligaste. Degen blir ofta kladdig och lite svårarbetad. Då är det skönt med ett sånt här recept. Bara att röra ihop alla ingredienser, hälla över i en brödform och skjutsa in i ugnen. Mycket enklare kan det inte bli. Dessutom blir det riktigt gott!
-
Supersnabba frallor
Termometern visar på 33 grader i skuggan. Kanske inte en ultimat dag för bakning, men något måste man ju hitta på när det är för varmt för att vara ute. Det blev bland annat en plåt med riktigt goda frallor, ätklara på mindre än en timme. Den här degen har nämligen ingen jästid, utan frallorna snabbjäser i kall ugn. Här åtnjöts de nybakade till lunch med hårdkokt skivat ägg och dillkaviar. Mums!
-
Drottningpaj med knäckigt täcke
Hallon och blåbär är så galet gott tillsammans. Den här pajen är gjord på frysta bär och går lätt att svänga ihop. Vaniljsås eller vaniljglass är gott till.
-
Glutenfri knäckig rabarberpaj
Den knäckiga kolavarianten av rabarberpaj är min absoluta favorit. Idag testade jag att göra den glutenfri, och det gick alldeles utmärkt!
-
Supergod granola
Om du inte brukar göra egen granola - börja genast! :). Det är enkelt och blir fantastiskt gott! Man kan ha i lite vad man vill i gryn-, nöt- och fruktväg. Jag gjorde en glutenfri variant.
-
Ljuvliga kolasnittar med frön
Med såväl solrosfrön och pumpafrön som fullkornsmjöl i degen kan man förledas att tro att de här kakorna skulle vara nyttiga. Det är de inte. Men goda!