-
Hallon- och blåbärspaj med vanilj- och citronkräm
Syrligt, sött, krämigt, fluffigt och knaprigt - och helt enkelt jättegott. Receptet på pajen är inte mitt påfund, det hittade jag hos Fredriks fika. Jag var sugen på något mindre sött än vaniljsås att ha till, och vispade ihop en fluffig och mumsig vanilj- och citronkräm.
-
Helt perfekt smulpaj med äpple
Smulpaj - så enkelt, så gott! Den här är i mitt tycke helt perfekt, lagom söt och med lite sälta från flingsalt. Vaniljsås, vaniljglass eller vaniljkvarg är gott till.
-
Lättbakade havrebröd
Semester är baktid för mig. Jag älskar att baka, men hinner/orkar sällan när jag jobbar. Dessutom äter jag knappt bröd på vardagar. På semestern däremot, då blir det godfrukost med macka! Det här är ett lättbakat bröd med neutral men god smak.
-
Äppelpaj med flingsalt och hemrörd vaniljkräm
Testa att tillsätta lite flingsalt till den klassiska smulpajen. Kombon sött och salt är så god! Extra gott blir det men hemgjord vaniljkräm som går snabbt och lätt att röra ihop.
-
Saftigt glutenfritt filmjölksbröd
Att baka glutenfritt bröd är inte alltid det roligaste. Degen blir ofta kladdig och lite svårarbetad. Då är det skönt med ett sånt här recept. Bara att röra ihop alla ingredienser, hälla över i en brödform och skjutsa in i ugnen. Mycket enklare kan det inte bli. Dessutom blir det riktigt gott!
-
Glutenfria kex med frön och vanilj
Min glutenfria mamma kom med en beställning. Hon ville ha något gott att knapra på till kaffet, men det skulle inte vara några söta kakor utan mer som kex, gärna med frön. Resultatet blev de här kexen, lite bleka till färgen men riktigt goda! De innehåller lite socker och fungerar att äta som de är, men är också goda med smör och ost. Dessutom busenkla att göra!
-
Drottningpaj med knäckigt täcke
Hallon och blåbär är så galet gott tillsammans. Den här pajen är gjord på frysta bär och går lätt att svänga ihop. Vaniljsås eller vaniljglass är gott till.
-
Chokladbollar med jordgubbar
Chokladbollar är goda som de är, men med en jordgubbe gömd i mitten blir de rent himmelska. Testa! Jordgubbar och choklad är ju så gott tillsammans.
-
Glutenfri knäckig rabarberpaj
Den knäckiga kolavarianten av rabarberpaj är min absoluta favorit. Idag testade jag att göra den glutenfri, och det gick alldeles utmärkt!
-
Lättbakad filmjölkslimpa
Ett fantastiskt gott bröd som innehåller många nyttigheter, och dessutom så lättbakat som det bara kan bli. Ingredienserna går att anpassa efter vad du gillar och har hemma. Solrosfrön kan till exempel bytas ut mot pumpakärnor, boveteflingor mot krossade linfrön, mandlar mot hasselnötter, honung mot sirap och russin mot torkad frukt. Det här receptet tål att experimenteras med!