Ugnstrull

  • Hem
  • Recept
    • Fisk
      • Lax
      • Tonfisk
      • Torsk
    • Glutenfritt
    • Gratäng
    • Kyckling
    • Kött
      • Fläsk
      • Korv
      • Köttfärs
      • Lamm
      • Nöt
    • Köttfritt
    • Mackor
    • Matbröd
    • Middag på max 30 minuter
    • Mingel och buffé
    • Paj, pizza och pirog
    • Pasta
    • Sallader
    • Skaldjur
    • Soppa
    • Till fikat
    • Tillbehör
  • Om Ugnstrull
  • Hem
  • Recept
    • Fisk
      • Lax
      • Tonfisk
      • Torsk
    • Glutenfritt
    • Gratäng
    • Kyckling
    • Kött
      • Fläsk
      • Korv
      • Köttfärs
      • Lamm
      • Nöt
    • Köttfritt
    • Mackor
    • Matbröd
    • Middag på max 30 minuter
    • Mingel och buffé
    • Paj, pizza och pirog
    • Pasta
    • Sallader
    • Skaldjur
    • Soppa
    • Till fikat
    • Tillbehör
  • Om Ugnstrull

No Widgets found in the Sidebar Alt!

  • Dessert,  Till fikat

    Hallon- och blåbärspaj med vanilj- och citronkräm

    15 maj, 2021 / No Comments

    Syrligt, sött, krämigt, fluffigt och knaprigt - och helt enkelt jättegott. Receptet på pajen är inte mitt påfund, det hittade jag hos Fredriks fika. Jag var sugen på något mindre sött än vaniljsås att ha till, och vispade ihop en fluffig och mumsig vanilj- och citronkräm.

    Läs mer
  • Dessert,  Till fikat

    Helt perfekt smulpaj med äpple

    8 maj, 2021 / 1 Comment

    Smulpaj - så enkelt, så gott! Den här är i mitt tycke helt perfekt, lagom söt och med lite sälta från flingsalt. Vaniljsås, vaniljglass eller vaniljkvarg är gott till.

    Läs mer
  • Havrebröd
    Matbröd

    Lättbakade havrebröd

    26 juni, 2019 / No Comments

    Semester är baktid för mig. Jag älskar att baka, men hinner/orkar sällan när jag jobbar. Dessutom äter jag knappt bröd på vardagar. På semestern däremot, då blir det godfrukost med macka! Det här är ett lättbakat bröd med neutral men god smak.

    Läs mer
  • Äppelpaj med flingsalt
    Dessert,  Till fikat

    Äppelpaj med flingsalt och hemrörd vaniljkräm

    9 september, 2018 / No Comments

    Testa att tillsätta lite flingsalt till den klassiska smulpajen. Kombon sött och salt är så god! Extra gott blir det men hemgjord vaniljkräm som går snabbt och lätt att röra ihop.

    Läs mer
  • Glutenfri filmjölkslimpa
    Glutenfritt,  Matbröd

    Saftigt glutenfritt filmjölksbröd

    12 augusti, 2018 / No Comments

    Att baka glutenfritt bröd är inte alltid det roligaste. Degen blir ofta kladdig och lite svårarbetad. Då är det skönt med ett sånt här recept. Bara att röra ihop alla ingredienser, hälla över i en brödform och skjutsa in i ugnen. Mycket enklare kan det inte bli. Dessutom blir det riktigt gott!

    Läs mer
  • Glutenfria kex
    Glutenfritt,  Till fikat

    Glutenfria kex med frön och vanilj

    18 juli, 2018 / No Comments

    Min glutenfria mamma kom med en beställning. Hon ville ha något gott att knapra på till kaffet, men det skulle inte vara några söta kakor utan mer som kex, gärna med frön. Resultatet blev de här kexen, lite bleka till färgen men riktigt goda! De innehåller lite socker och fungerar att äta som de är, men är också goda med smör och ost. Dessutom busenkla att göra!

    Läs mer
  • Knäckig drottningpaj
    Dessert,  Till fikat

    Drottningpaj med knäckigt täcke

    30 juni, 2018 / 1 Comment

    Hallon och blåbär är så galet gott tillsammans. Den här pajen är gjord på frysta bär och går lätt att svänga ihop. Vaniljsås eller vaniljglass är gott till.

    Läs mer
  • Chokladbollar med jordgubbar
    Till fikat

    Chokladbollar med jordgubbar

    5 juni, 2018 / No Comments

    Chokladbollar är goda som de är, men med en jordgubbe gömd i mitten blir de rent himmelska. Testa! Jordgubbar och choklad är ju så gott tillsammans.

    Läs mer
  • Knäckig rabarberpaj
    Dessert,  Glutenfritt,  Till fikat

    Glutenfri knäckig rabarberpaj

    18 maj, 2018 / No Comments

    Den knäckiga kolavarianten av rabarberpaj är min absoluta favorit. Idag testade jag att göra den glutenfri, och det gick alldeles utmärkt!

    Läs mer
  • Filmjölksbröd
    Matbröd

    Lättbakad filmjölkslimpa

    5 maj, 2018 / No Comments

    Ett fantastiskt gott bröd som innehåller många nyttigheter, och dessutom så lättbakat som det bara kan bli. Ingredienserna går att anpassa efter vad du gillar och har hemma. Solrosfrön kan till exempel bytas ut mot pumpakärnor, boveteflingor mot krossade linfrön, mandlar mot hasselnötter, honung mot sirap och russin mot torkad frukt. Det här receptet tål att experimenteras med!

    Läs mer
12

Kategorier

Följ Ugnstrull

Populärt just nu

  • Supersnabba frallorSupersnabba frallor
  • Krämig potatisgratängKrämig potatisgratäng
  • Supersaftig riven äppelkakaSupersaftig riven äppelkaka
  • Piroger med fetaost och spenatPiroger med fetaost och spenat
  • Gourmetrulle med steppsalladGourmetrulle med steppsallad
  • Nyttig glass med mango och bananNyttig glass med mango och banan
  • Drottningpaj med knäckigt täckeDrottningpaj med knäckigt täcke
  • Mozzarellabiffar med klyftpotatis och vitlökssåsMozzarellabiffar med klyftpotatis och vitlökssås
  • Pasta med räkor i krämig såsPasta med räkor i krämig sås
  • Paella med citron- och vitlökssåsPaella med citron- och vitlökssås

Arkiv

© Jenny Kiderud 2022