-
Snabbfrallor med flingsalt och blåbär
Trots kort jästid blir de här frallorna fluffiga och goda och smakar inte jäst. Ett bra alternativ när du vill ha hembakt bröd men inte har så mycket tid på dig. Jag hade en påse torkade blåbär hemma och lade till det, men bären går såklart att hoppa över eller byta ut mot russin, nötter, frön eller något annat du gillar. Frallorna är allra godast nybakade med smör och ost.
-
Lite grövre rostbröd
Att grädda bröd i form är så smidigt! Det här är ett lite grövre formbröd med fullkornsdinkel som är gott som det är, men ännu godare efter ett par minuter i brödrosten.
-
Lättbakade havrebröd
Semester är baktid för mig. Jag älskar att baka, men hinner/orkar sällan när jag jobbar. Dessutom äter jag knappt bröd på vardagar. På semestern däremot, då blir det godfrukost med macka! Det här är ett lättbakat bröd med neutral men god smak.
-
Piroger med fetaost och spenat
Piroger är kul att baka tycker jag. Perfekt att ha på lut i frysen inför sommarens picknickar och lata dagar.
-
Toast med prosciutto och röd pesto
Smörgåsgrillen är en bra kompis de där dagarna när man bara inte orkar laga mat. Den här varianten med prosciutto, röd pesto, ost och färsk basilika mellan levainbröd känns lite lyxigare än den vanliga ost- och skinkmackan.
-
Hemgjord färskost
Varför gör jag inte det här oftare? Att göra egen färskost är busenkelt, och har den stora fördelen att man kan smaksätta den precis som man vill. Jag gjorde en variant med pepparrot och en med vitlök och soltorkade tomater. Hur gott som helst att ha på mackan eller på goda kex!
-
Mitt bästa lantbröd på rågsikt
Saftigt inkråm och knaprig yta. Jag älskar bröd av lantbrödstyp och har bakat många olika varianter. Det här hör absolut till de bästa jag har fått till. På med lite smör, ost och paprika och lyckan är gjord!
-
Ljusa sesamlimpor
Ett lättbakat vitt bröd som är perfekt att frysa in i skivor. Det är supergott att äta nybakat, men nästan ännu godare rostat.
-
Saftigt glutenfritt filmjölksbröd
Att baka glutenfritt bröd är inte alltid det roligaste. Degen blir ofta kladdig och lite svårarbetad. Då är det skönt med ett sånt här recept. Bara att röra ihop alla ingredienser, hälla över i en brödform och skjutsa in i ugnen. Mycket enklare kan det inte bli. Dessutom blir det riktigt gott!
-
Supersnabba frallor
Termometern visar på 33 grader i skuggan. Kanske inte en ultimat dag för bakning, men något måste man ju hitta på när det är för varmt för att vara ute. Det blev bland annat en plåt med riktigt goda frallor, ätklara på mindre än en timme. Den här degen har nämligen ingen jästid, utan frallorna snabbjäser i kall ugn. Här åtnjöts de nybakade till lunch med hårdkokt skivat ägg och dillkaviar. Mums!