Räksallad med extra allt
Räkor, vitlöksbröd, krispigt bacon, goda grönsaker, ägg och caesardressing. Den här räksalladen har allt!
Tillagningstid | 30 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
Salladen
- 4 ägg
- 1 förpackning romansallad
- 2 avokado
- 1 rödlök
- 12 körsbärstomater
- 280 g räkor (handskalade i lake, eller 500 g med skal)
- 1 pkt bacon
- parmesanost färsk, hyvlad
Caesardressing
- 3-4 sardellfiléer (raka)
- 1 klyfta vitlök (liten, pressad)
- 0,5 tsk dijonsenap
- 1 dl majonnäs (hemgjord eller Hellmans)
- 0,5 citron (pressad saft)
- 0,5 tsk worcestershiresås
- 1,5 msk kallt vatten
- 0,5 dl parmesanost (finriven)
- salt
- svartpeppar
Ingredienser
Salladen
Caesardressing
|
|
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
- Koka äggen i cirka 8-9 minuter och låt dem sedan kallna i kallt vatten.
- Hacka sardellfiléerna riktigt smått och blanda ihop med resten av ingredienserna till caesardressingen. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda smör, pressad vitlök och hackad persilja till ett vitlökssmör och bred på skivor av baguetten. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och sätt in mitt i ugnen i 5-10 minuter, tills bröden fått fin färg och blivit knapriga.
- Dela baconet i små bitar och stek det knaprigt i varm panna. Låt det rinna av på hushållspapper så blir du av med överflödigt fett.
- Skär grönsakerna i salladsvänliga bitar och lägg i en stor skål. Dela äggen i klyftor och lägg i salladsskålen tillsammans med räkor och bacon. Hyvla parmesanost över hela härligheten och servera med vitlöksbröd och caesardressing.