Kyckling,  Middag på max 30 minuter,  Sallader

Kycklingsallad med rostade rotfrukter

En ny favoritsallad! Den här kommer göras många gånger. Jag var lite lat och köpte färdiggrillad kyckling, vilket gjorde arbetsinsatsen minimal. I övrigt följde jag ett recept hos Gourmetmorsan, men minskade på mängden så att det blev lagom för tre. Ett gott bröd passar bra till.

Skriv ut recept
Kycklingsallad med rostade rotfrukter
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Salladen
Dressing
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Salladen
Dressing
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala morötterna och rödbetorna och skär dem i bitar/klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja och honung. Salta och peppra och blanda runt hela härligheten. Rosta i ugnen i cirka 20-30 minuter, tills rotfrukterna känns klara.
  3. Strimla rödlöken fint och blanda med salladsbladen, rotfrukterna, russin, grovt smulad fetaost och kycklingen i en skål.
  4. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Slå den över salladen och blanda runt. Toppa salladen med valnötter.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *