Rosmarinbröd på manitoba cream
Perfekta bröd att ha i frysen och göra goda mackor på till vårens utflykter och picknickar! Man kan nog baka dem på vilket vetemjöl som helst, men jag testade att använda Manitoba cream och fick för mig att det gjorde dem extra goda.
Portioner |
bröd
|
Ingredienser
- 50 g jäst
- 5 dl vatten (fingervarmt)
- 3 msk olivolja
- 2 tsk salt
- 1,5 msk rosmarin (torkad)
- 2 msk honung (flytande)
- 250 g naturell kvarg
- 14 dl manitoba cream
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och häll på det fingervarma vattnet. Rör tills jästen har lösts upp och tillsätt sedan övriga ingredienser. Arbeta degen väl i maskin eller med elvispens degkrokar. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i cirka 40 minuter.
- Häll ut degen på väl mjölat bakbord och dela den i 12 delar. Knåda inte, utan forma bara cirka 20-25 cm långa bröd med mjölade händer. Lägg bröden på två bakpappersklädda plåtar och låt dem jäsa i cirka 30 minuter under bakduk.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Grädda en plåt i taget mitt i ugnen i cirka 12 minuter. Låt bröden svalna på galler.