Club sandwich
En riktigt matig macka med kyckling, bacon, grönsaker och en krämig currydressing med mango – perfekt sommarmat!
Tillagningstid | 25 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
Mackorna
- 2 kycklingfiléer
- 1 msk olivolja (till stekning)
- salt
- svartpeppar
- 1 paket bacon
- 3 blad romansallad
- 1 avokado
- 2 tomater
- 1 liten gul lök
- 6 skivor gott bröd (tex ett vitt landbröd eller levain)
- 1 msk olivolja
Currydressing med mango
- 2 dl creme fraiche
- 0,5 dl majonnäs (typ Hellmans)
- 2 msk mango chutney
- 2 tsk curry
- salt
- svartpeppar
Ingredienser
Mackorna
Currydressing med mango
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem i olja så att de får fin färg på båda sidor. Lägg över dem i en ugnsform och ställ in i ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt dem vila en stund och skär dem sedan i skivor.
- Blanda ihop alla ingredienserna till dressingen.
- Dela baconskivorna på mitten och stek dem knapriga. Låt dem rinna av på hushållspapper så blir du av med överflödigt fett.
- Skär avokado och tomater i skivor och strimla löken.
- Rosta brödskivorna i brödrost eller torr stekpanna, eller droppa lite olivolja på dem och rosta i varmluftsugn på 225 grader i några minuter. Då blir de riktigt knapriga och goda.
- Nu återstår bara att montera. En skiva bröd i botten, på med grönsaker och kött och toppa med generöst med dressing och lägg på en skiva bröd till. Träpinnar kan vara bra för att hålla ihop mackorna. Servera gärna resten av dressingen i en skål bredvid.