Mackor,  Middag på max 30 minuter,  Nöt

Gourmetrulle med steppsallad

Gourmetrulle med stäppsallad80-talets gourmetrullar från Kungshallen i Stockholm är legendariska. Här i en god hemmatappning, komplett med steppsallad med äpple och pepparrot och årets första färskpotatis.

Allra godast blir rullarna om man ugnsbakar sin egen rostbiff och skär i strimlor, men köpt skivad rostbiff fungerar det också. En av dagens matgäster äter inte nötkött, så hon fick en variant med kalkonpastrami istället.

Skriv ut recept
Gourmetrulle med stäppsallad
Gourmetrulle med stäppsallad
Maträtt Huvudrätt
Kök Svenskt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner
rullar
Ingredienser
Steppsalladen
Maträtt Huvudrätt
Kök Svenskt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner
rullar
Ingredienser
Steppsalladen
Gourmetrulle med stäppsallad
Instruktioner
  1. Koka potatisen.
  2. Grovriv äpplet och finstrimla purjolöken till steppsalladen. Blanda ihop med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  3. Strimla isbergssalladen och skiva tomaterna. Skär rostbiffen i grova strimlor.
  4. Bred smör på tunnbröden och mosa potatis mitt på bröden. Fyll på med steppsallad, rostbiff, grönsaker och rostad lök. Rulla ihop och njut!

4 Comments

  • Ylva Asp

    Vad roligt att hitta det här. Har sökt på stäppsallad förut för jag minns så väl de där rullarna på kungshallen från just tidigt 80tal.
    😀

  • John

    Men hallå!
    Det där vart allt annat än en Steppsallad, tvivlar att det ska bara 2 msk Chilisås.
    Smakresultatet vart en rhode island med äpple och kethupsmak..ingen höjdare alls.

    / John

  • Örjan

    Du som kommenterar styrkan? Är du medveten om att det finns typ hur starka chilisåser som helst? Inte bara ketchupvarianten. Testa en med mycket Carolina reaper eller habanero t.e.x.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *