Mackor,  Middag på max 30 minuter,  Nöt

Gourmetrulle med steppsallad

Gourmetrulle med stäppsallad80-talets gourmetrullar från Kungshallen i Stockholm är legendariska. Här i en god hemmatappning, komplett med steppsallad med äpple och pepparrot och årets första färskpotatis.

Allra godast blir rullarna om man ugnsbakar sin egen rostbiff och skär i strimlor, men köpt skivad rostbiff fungerar det också. En av dagens matgäster äter inte nötkött, så hon fick en variant med kalkonpastrami istället.

Skriv ut recept
Gourmetrulle med stäppsallad
Gourmetrulle med stäppsallad
Maträtt Huvudrätt
Kök Svenskt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner
rullar
Ingredienser
Steppsalladen
Maträtt Huvudrätt
Kök Svenskt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner
rullar
Ingredienser
Steppsalladen
Gourmetrulle med stäppsallad
Instruktioner
  1. Koka potatisen.
  2. Grovriv äpplet och finstrimla purjolöken till steppsalladen. Blanda ihop med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  3. Strimla isbergssalladen och skiva tomaterna. Skär rostbiffen i grova strimlor.
  4. Bred smör på tunnbröden och mosa potatis mitt på bröden. Fyll på med steppsallad, rostbiff, grönsaker och rostad lök. Rulla ihop och njut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *