Gourmetrulle med steppsallad
80-talets gourmetrullar från Kungshallen i Stockholm är legendariska. Här i en god hemmatappning, komplett med steppsallad med äpple och pepparrot och årets första färskpotatis.
Allra godast blir rullarna om man ugnsbakar sin egen rostbiff och skär i strimlor, men köpt skivad rostbiff fungerar det också. En av dagens matgäster äter inte nötkött, så hon fick en variant med kalkonpastrami istället.
Tillagningstid | 30 minuter |
Portioner |
rullar
|
Ingredienser
- potatis (allra godast blir det med små fina färskpotatisar)
- tunnbröd
- rostbiff (färdigstekt/grillad)
- isbergssallad
- tomater
- rostad lök
- smör
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Koka potatisen.
- Grovriv äpplet och finstrimla purjolöken till steppsalladen. Blanda ihop med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
- Strimla isbergssalladen och skiva tomaterna. Skär rostbiffen i grova strimlor.
- Bred smör på tunnbröden och mosa potatis mitt på bröden. Fyll på med steppsallad, rostbiff, grönsaker och rostad lök. Rulla ihop och njut!
4 Comments
Ylva Asp
Vad roligt att hitta det här. Har sökt på stäppsallad förut för jag minns så väl de där rullarna på kungshallen från just tidigt 80tal.
😀
John
Men hallå!
Det där vart allt annat än en Steppsallad, tvivlar att det ska bara 2 msk Chilisås.
Smakresultatet vart en rhode island med äpple och kethupsmak..ingen höjdare alls.
/ John
Örjan
Du som kommenterar styrkan? Är du medveten om att det finns typ hur starka chilisåser som helst? Inte bara ketchupvarianten. Testa en med mycket Carolina reaper eller habanero t.e.x.
Sören Nilsson
En super god klassiker på BiljardPalatset i Stockholm