-
Pastasallad med solrospesto
En mumsig pastasallad med pesto gjord på solrosfrön, ett gott och billigare alternativ till pinjenötter. Jag petade ner tärnad kassler i min, men kyckling är minst lika gott. Givetvis fungerar den även fint utan kött.
-
Nasi goreng med srirachakräm
Dagens middag blev så där alldeles särdeles god. En nasi goreng är ju en slags pyttipanna-variant, där man kan stoppa i lite vad man har hemma. Jag hade en bit kassler och edamamebönor att göra av med. Och eftersom jag är såsfantast fick det bli en kallsås till, smaksatt med favoriten srirachasås.
-
80-talskassler med curry och västerbotten
Den här kasslergratängen bjuder på genuin 80-talskänsla, utan att innehålla en enda ananasring på burk. Kasslern får istället smak av curry, dragon, rödvin, vitlök och västerbottenost, och är god både som enkel vardagsmiddag och i matlådan.
-
Kasslergratäng med Jansson-feeling
Jag älskar Janssons frestelse. Eller egentligen är det blandningen av fint strimlad potatis, lök och grädde som är så lockande. Den blandningen får man även i den här krämiga gratängen.
-
Pastasallad med sherryspetsad rhode island och fattigmansparmesan
Jag gillar när sallader toppas med något knaprigt, något som bryter av litegrann. Om du har lite vitt bröd över så testa att göra fattigmansparmesan!