Matbröd

Ostfrallor med cheddar

Ostfrallor med cheddar Fralla = gott. Ost = gott. Ostfralla = dubbelt så gott! Jag gillar att få en ordentlig ostsmak på toppen av mina och gör dem med lagrad cheddarost.

Skriv ut recept
Ostfrallor med cheddar
Ostfrallor med cheddar
Maträtt Frukost, Mellanmål
Tillagningstid 30 minuter
Passiv tid 1,45 timmar
Portioner
bröd
Ingredienser
Till degen
På toppen
Maträtt Frukost, Mellanmål
Tillagningstid 30 minuter
Passiv tid 1,45 timmar
Portioner
bröd
Ingredienser
Till degen
På toppen
Ostfrallor med cheddar
Instruktioner
  1. Lös upp jästen i lite av det kalla vattnet. Tillsätt resten av vattnet, rapsolja, honung och salt. Rör till sist ner mjölet och kör några minuter i assistent eller med elvisp med degkrokar. Jäs i bunke under plastfolie tills degen har blivit dubbelt så stor, det tar ca 1 timme.
  2. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 16 delar. Rulla till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 225 grader.
  3. Pensla bröden med uppvispat ägg och lägg på en hög grovriven cheddar på varje bulle. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter, eller tills bullarna har fått fin färg.
  4. Äts med fördel ljumna med ost, rökt skinka och paprika.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *