Ostfrallor med cheddar
Fralla = gott. Ost = gott. Ostfralla = dubbelt så gott! Jag gillar att få en ordentlig ostsmak på toppen av mina och gör dem med lagrad cheddarost.
Instruktioner
- Lös upp jästen i lite av det kalla vattnet. Tillsätt resten av vattnet, rapsolja, honung och salt. Rör till sist ner mjölet och kör några minuter i assistent eller med elvisp med degkrokar. Jäs i bunke under plastfolie tills degen har blivit dubbelt så stor, det tar ca 1 timme.
- Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 16 delar. Rulla till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 225 grader.
- Pensla bröden med uppvispat ägg och lägg på en hög grovriven cheddar på varje bulle. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter, eller tills bullarna har fått fin färg.
- Äts med fördel ljumna med ost, rökt skinka och paprika.