Ljummen potatissallad med fetaost och soltorkade tomater
Ofta gör man ju potatissallad på kokt potatis, men att använda ugnsbakad klyftpotatis är också en riktig höjdare. Den här potatisen måste jag ha lagat minst 50 gånger, den är med andra ord en storfavorit.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala potatisen och skär den i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, salta och ringla över olivolja. Blanda runt ordentligt och sätt in mitt i ugnen i cirka 30-40 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.
- Klyfta rödlöken och låt den gå med potatisen i ugnen de sista 15 minuterna.
- Strimla de soltorkade tomaterna och lägg i en skål. Om du har Ridderheims soltorkade tomater kan du häva ner de goda kryddorna från burken och en del av oljan också. Om du använder okryddade tomater tillsätter du istället timjan, basilika och 1-2 matskedar olivolja.
- Smula fetaosten och rör ihop med de soltorkade tomaterna. Tillsätt potatisen och löken och låt gärna salladen stå och svalna och gotta till sig i 10 minuter. Toppa med ruccolasallad.