Pastasallad med solrospesto
En mumsig pastasallad med pesto gjord på solrosfrön, ett gott och billigare alternativ till pinjenötter. Jag petade ner tärnad kassler i min, men kyckling är minst lika gott. Givetvis fungerar den även fint utan kött.
Tillagningstid | 25 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
Salladen
- 4 portioner pasta
- 0,5 påse ruccola
- 0,5 påse babyspenat
- 10-15 körsbärstomater
- 300 g kassler
- 1 klump mozzarella
- 5 soltorkade tomater
- brödkrutonger (stek brödbitar i smör eller olivolja, eller använda färdigköpta krutonger)
Pesto
- 1,5 kruka basilika
- 1 klyfta vitlök
- 4 msk solrosfrön (rostade)
- 1-1,5 dl solrosolja
- 1,5-2 dl parmesanost (färsk)
- salt
- svartpeppar
Vitlöksyoghurt
- 1,5 dl turkisk yoghurt
- 1 tsk olivolja
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 tsk honung (flytande)
- 1 tsk persilja (torkad)
- salt
- svartpeppar
Ingredienser
Salladen
Pesto
Vitlöksyoghurt
|
|
Instruktioner
- Koka pastan. Spola den kall i kallt vatten.
- Mixa ihop basilikablad, vitlök, solrosfrön och rapsolja med stavmixer. Blanda ner den rivna parmesanosten och smaka av peston med salt och peppar.
- Blanda ihop pastan och peston i en skål. Tillsätt ruccola, spenat och halverade körsbärstomater. Tärna kassler och mozzarella och strimla de soltorkade tomaterna. Vänd ner i pastasalladen och toppa med krutonger.
- Blanda ihop yoghurt och olivolja. Pressa i vitlöken. Rör ner honung och torkad persilja och smaka av såsen med salt och peppar.
- Servera pastasalladen med den goda såsen.