Fläsk,  Middag på max 30 minuter,  Pasta,  Sallader

Pastasallad med solrospesto

En mumsig pastasallad med pesto gjord på solrosfrön, ett gott och billigare alternativ till pinjenötter. Jag petade ner tärnad kassler i min, men kyckling är minst lika gott. Givetvis fungerar den även fint utan kött.

Skriv ut recept
Pastasallad med solrospesto
Pastasallad med solrospesto
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 25 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Salladen
Pesto
Vitlöksyoghurt
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 25 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Salladen
Pesto
Vitlöksyoghurt
Pastasallad med solrospesto
Instruktioner
  1. Koka pastan. Spola den kall i kallt vatten.
  2. Mixa ihop basilikablad, vitlök, solrosfrön och rapsolja med stavmixer. Blanda ner den rivna parmesanosten och smaka av peston med salt och peppar.
  3. Blanda ihop pastan och peston i en skål. Tillsätt ruccola, spenat och halverade körsbärstomater. Tärna kassler och mozzarella och strimla de soltorkade tomaterna. Vänd ner i pastasalladen och toppa med krutonger.
  4. Blanda ihop yoghurt och olivolja. Pressa i vitlöken. Rör ner honung och torkad persilja och smaka av såsen med salt och peppar.
  5. Servera pastasalladen med den goda såsen.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *