Chilipasta med bacon, svamp och paprika
Här kommer tips på en riktig vardagsräddare, eller kanske en semesterräddare för den som inte gillar att stå i köket en ledig dag. På 20 minuter har du en krämig och mättande pastarätt med mycket smak.
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 2 paket bacon
- 250 g champinjoner (färska)
- 1 gul paprika
- 1 gul lök
- 2 dl creme fraiche chili och paprika
- 2,5 dl grädde (valfri fetthalt, jag valde 36 %)
- 2 klyftor vitlök
- salt
- svartpeppar
- parmesanost
- 4 portioner spagetti
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Koka pastan i saltat vatten.
- Strimla bacon, skär champinjonerna i bitar och hacka paprika och lök. Börja med att fräsa bacon och lök i en stor stekpanna och tillsätt sedan paprika och champinjoner och låt det fräsa i några minuter till. Tillsätt grädde, creme fraiche och pressad vitlök och låt såsen puttra tills spagettin har kokat klart. Smaka av med salt och peppar.
- Servera såsen med spagetti och en försvarlig hög färskriven parmesanost.