Chokladbollar med jordgubbar
Chokladbollar är goda som de är, men med en jordgubbe gömd i mitten blir de rent himmelska. Testa! Jordgubbar och choklad är ju så gott tillsammans.
Portioner |
bollar
|
Ingredienser
- 20-30 jordgubbar (färska, små)
- 150 g smör
- 4 dl havregryn
- 1,5 dl strösocker
- 3 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk vatten
- 1,5 dl kokos (riven, eller pärlsocker)
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Rensa och snoppa jordgubbarna. Försök att hitta ganska små bär, annars får du väldigt stora chokladbollar.
- Blanda smör, havregryn, socker, kakao, vaniljsocker och vatten. Rör ihop till en slät smet.
- Häll ut kokos eller pärlsocker på en tallrik.
- Ta lite av smeten och platta ut den i handen. Lägg en jordgubbe i mitten av plattan och vik in kanterna runt den. Rulla till en rund boll med båda händerna. Rulla sedan bollen i kokos eller pärlsocker och lägg på ett fat. Ställ fatet i kylen när alla bollar är färdigrullade.