Den här pastan är en riktig fempoängare, som dessutom går fort att svänga ihop. Ät den med lite goda blandade salladsblad och grovriven parmesan och du har en lyxig middag som passar både en grå vardag och som helgmys.
Skriv ut recept
Krämig pasta med kräftstjärtar, champinjoner och örter
Ansa champinjonerna och dela dem i bitar. Strimla salladslökarna lite grovt.
Stek champinjonerna i smör i några minuter tills de fått fin färg. Tillsätt salladslöken och pressa över vitlöken och låt det fräsa någon minut till under omrörning.
Häll i grädde, mjölk, en smulad grönsaksbuljongtärning, sambal oelek, tomatpuré, vitvinsvinäger och dragon. Låt det småputtra i ett par minuter och smaka av med salt och peppar.
Slå av plattan och blanda ner kräftstjärtar och hela körsbärstomater. Blanda med den avrunna spagettin och toppa med hackad färsk timjan. Servera med sallad och parmesanost.